Bilecik’in Bozüyük ilçesinde yaşayan emekli tarih öğretmeni Deniz Uysal’ın yazdığı ’Kehanet’ isimli fantastik kitap yayınlandı.

Yazar Deniz Uysal, bir Türk yazar olarak doğaüstü bir roman yazarak güzel bir hayalini gerçekleştirdiğini söyledi. Fantastik kitapların bir hayal ürünü olduğunu söyleyen ve eserinin, paralel evren ile dünyamız arasında ki salınımlarla yazılmış bir kitap olduğunu belirten Uysal, "Benim rahmetli anneannem ve dedem derin insanlardı. İkisi de oldukça dindar insanlardır ve hep bu tür konulardan bahsetmişlerdir. Benim doğaüstüne karşı gizem dediğimiz şeylere çok aşırı bir ilgim var. Bu anlamda hep okuyoruz, yazıyoruz, çiziyoruz. Ben de bir Türk yazar olarak doğaüstü bir roman yazayım. Çünkü bunu yabancı basında sürekli olarak görüyoruz. Bu tarz kitapları hep yabancı tarzda görüyoruz bir de ben denemek istedim. Editörüm bana kitabın fantastik, hayal ürünü ve ütopik olduğunu söyledi. Ben kendimce bazen kendi yaşamımdan bazen dünyamızdan tamamen kurgusal olarak hayal ürünü olarak böyle bir türü denemek istedim. Umuyorum devamı gelir. Güzel bir hayalimi gerçekleştirmiş oldum" dedi.

Sürekli gelişen ve değişen teknolojinin de internetin kitap okumayı olumsuz etkilediğini düşündüğünü anlatan Deniz Uysal, "Sürekli olarak derslerim de öğrencilerime bu konuda ikazlarda bulunuyorum. Bu anlamda yazılı kaynağının yerinin her zaman ayrı olduğunu düşünüyorum. Kitap okunmasının arttırılması noktasında öğretmenlere büyük görev düştüğünü söyleyebilirim. Kitap okumanın bakış açısını ve hayat görüşünü değiştireceğini verilecek kararlarda seçenekleri daha sağlam seçilmesini etkileyeceğini öğrencilerimize aktarmamız lazım. Gerçi bunu söylemek yetmiyor, aileden de örnek almaları gerekiyor. İlçemizde kitap fuarı açılması ve tiyatro etkinlikleri düzenlenmesi konusunda çoğu zaman öğrencilerimizden bu konuda dönütler alıyoruz" diye belirtti.