Karaman Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada ''Karaman İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünün Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında 2015 yılı içerisinde uygulamaya konulan “Çocuklarımız Umutlarımız Yarınlarımız” projesinin final bölümünü oluşturan 14-15-16 Ağustos 2015 tarihleri arasında Bursa ve Çanakkale illerindeki tarihi ve kültürel yerlere gezi planlaması yapılmıştır. Bu gezi için İl merkezi, Başyayla, Sarıveliler, Ermenek ilçelerinden risk grubunda bulunan 15-17 yaş grubundaki belirlenen 40 çocuğumuz 5 Toplum Destekli Polis, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden 1 Sosyal Hizmet Uzmanının katılımı ile 14.08.2015 günü saat:17.00’da Karaman Polis Evi önünden otobüs ile hareket edileceklerdir.
Bu gezi ile gençlerimizin milli ve manevi duyguları daha da güçlendirilerek, birlik beraberlik ve kardeşlik duyguları pekiştirilmesi amaçlanmaktadır.
Geziye katılan çocuklarımızın bilişsel gelişim dönemlerine uygun olarak hazırlanan bu faaliyetler sonrasında gençlerimizde;
•        Toplumsal değer ve erdemlere karşı duyarlılık oluşturmayı,
•        Bu değerleri içselleştirerek davranışa dönüştürmelerini,
•        Toplum tarafından kabul gören bu değer ve erdemler, uygun sosyal ortamlarda bulunarak geliştirmelerini,
•        Bu yolla öğrencilerin sorumluluk duygusunun arttırılmasını ve daha sonrasında toplum içerisinde başarılı bir birey olarak yetişmelerini hedeflemekteyiz.
Sonuç olarak, doğrudan iletişimde bulunacağımız gençlerimizin kendilerinden ve aile çevrelerinden, olumlu geri dönüşümler aldığımız takdirde, projemizi amacına ulaşmış kabul edeceğiz.'' denildi.