Türkiye Beyazay Derneği Karaman Şubesi tarafından Sultan Kasrı Düğün Salonunda arabaşı gecesi düzenlendi.

Programa, siyasi partilerin temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda davetli yer alırken, gecenin onur konukları Türkiye 3.’sü olan Karaman Oturak Voleybol Takımının antrenörleri ve sporcuları katıldı.

Gecede açılış konuşması yapan Türkiye Beyazay Derneği Karaman Şube Başkanı Babaros Orman, dernek olarak engelliler adına soğuk kış akşamında arabaşı gecesi etkinliği düzenleyerek bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Orman konuşmasında; “Türkiye Beyazay Derneği Boğaziçili bir grup görme engelli öğrenci 1 Kasım 1988 tarihinde bir araya gelerek Türkiye Beyazay Derneği'nin temelini oluşturdu. Kendilerini geliştirmek, değerlerini güçlendirmek ve bildiklerini az çok demeden başkalarına aktarmak amacıyla bir araya gelen gençler, önceleri tüzel kişiliği olmayan bir çalışma grubu olarak faaliyetlerini sürdürdü.

7 Mart 1992 yılında Beyazay Çalışma Grubu, tüzel kimliğine kavuşarak Beyazay Görme Engelliler Derneği adını aldı. Yasal sürecin tamamlanması ile birlikte engellilere yönelik faaliyetler de hızlandı. Şimdilerde ise Türkiye’nin birçok ilinde ve ilçelerinde şubesi bulunan derneğimiz, tüm engel gruplarına yönelik çalışmalar yapmaktadır. Türkiye dışında ülkelerde de şubeleri olan derneğimiz ulusal bir dernek haline gelmiştir.” dedi.

Dernek Başkanı Barbaros Orman konuşmasının devamında, kendisinin de okul müdürlüğü yaptığı Özel Eğitim Uygulama Okuluna bedensel engellilerin kullanımı için elektronik rampa ihtiyacı için bu geceyi tertip ettiklerini söyledi.

Biletlerden elde edilen gelirle bu ihtiyacı karşıladıklarını ifade eden Orman; “Yönetim kurulumuzda ki arkadaşlarla bu geceyi düzenleme fikrinin ardından katılımın düşük olabileceği söylenmişti. Ancak gördüğümüz kadarıyla salonda yoğun talepten dolayı yer kalmaması bizleri çok sevindirdi. Başta bizi yalnız bırakmayan gönüllülerimize, tüm siyasi parti yetkililerine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Programda Türkiye Beyazay Derneği’nin Karaman Şubesi Kurucu Başkanı Kemal Önder Demirkollu’ya KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Oktay tarafından ve bir önceki Dernek Başkanı Durmuş Sayaslan’a, Karaman İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt tarafından yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Gece, Sultan Kasrı Düğün Salonu müzik ekibi tarafından icra edilen şarkılar eşliğinde devam etti.

Program fotoğraf çekimiyle sona erdi.