2010 yılından bugüne tüm engelleri yıkarak yaptığı sanatsal çalışmalarla adından söz ettiren Yön Sanat Atölyesi, yeni sezon çalışmalarına Yenimahalle Belediyesi 50’nci Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda başladı.

4 yılda 3 farklı oyun ile 110 gösterim yapan Yön Sanat Atölyesi, 25 bin seyirciye ulaştı. Başarıdan başarıya koşan atölye, bu sezon Muzaffer İzgü’nün ’’Sınır’’ adlı oyunu ile perdelerini açtı. Devlet politikası gereği birbirine düşman olması gereken iki askerin, Mati ile Yuan’ın, kendilerinden başka kimsenin bulunmadığı bir sınır boyundaki ilginç ilişkileri, kavgaları, dünya görüşleri, olası bir savaşla ilgili kaygıları ve eve dönüş özlemlerinin duygu ve mizah yüklü bir dille ele alındığı oyunu Yenimahalleli tiyatroseverler beğeniyle izledi. Yenimahalle Kaymakamı Mustafa Dündar da eşiyle birlikte oyunu izledi.

Siyasi otorite ile insanlar arasındaki çatışmaların da anlatıldığı oyunda zihinsel engelli oyuncular Nazım İriç, Aytaç Işık ve Utku Ak, performanslarıyla Yenimahalle seyircisinden tam not aldı.

“YENİMAHALLE BELEDİYESİ’NİN DESTEKLERİYLE BÜYÜYORUZ”

Atölyenin çalışmaları ile ilgili bilgi veren Yön Sanat Atölyesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Öksüz, iki sezondur Yenimahalle Belediyesi ile büyüyerek yollarına devam ettiklerini söyledi. Öksüz, “Amacımız Türkiye’de engellilere karşı farkındalığı arttırmak. Bunu sağlamak için devlet tiyatroları tarafından oynanmış, beğenilen oyunları oynamaya özen gösteriyoruz. Başarımızın arkasında Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Erhan Aras ve atölye danışmanımız Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Turgay Tanülkü’nün büyük payı var. Yaptığımız projeler ile daha geniş kitlelere ulaşmak istiyoruz” dedi.

“TİYATRO KARANLIKTAKİ IŞIK KAYNAĞIDIR”

Türkiye’de birçok engelli tiyatro olduğunu ve birçoğunun haksız kazanç elde ettiğini vurgulayan Öksüz, “Yola çıktığımız günden bugüne engellerimizi kullanmadan, bağış toplamadan, sadece hakkımız olanı kazanarak, toplumdaki engelli olgusunu yıkmış olmak bizim için tarifi zor bir gurur kaynağı oldu. Bu sezonda ’Sınır’ oyunu ile savaşların gölgesinde kardeşlik ve barış mesajı vereceğiz” diye konuştu.

Atölyenin danışmanı Turgay Tanülkü ise, “Tiyatro insan kokusudur. Tiyatro karanlıktaki ışık kaynağıdır. Evlatlarımın verdiği emekler asla küçümsenemez, onlar benim onur kaynağımdır” dedi.