KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ereğli'de yapımı tamamlanan "Kadınlar Lokali"nin açılışını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yaparak Ereğlili kadınların kullanımına açtı.

Yeni yapılan lokalin açılış programına Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Halkapınar Kaymakamı Erdal Çetinbaş, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, Belediye BaşkanI Tahir Akyürek’in eşi Fatma Akyürek, AK Parti İl ve ilçe teşkilatı temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda Ereğlili ilçe sakini katıldı.

Ereğli’de yapımı tamamlanan Aile Sanat ve Eğitim Merkezi’nde, toplamda 21 branşta, 34 faklı kursla, 2 bin 31 kursiyere hizmet verilecek.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek açılışta yaptığı konuşmada, Dünya Kadınlar Günü’nü yıllardır sembolle, sloganla değil, Türk insanının idealleri, inancı ve değerlerimize yakışır şekilde, kadınlara hizmetle kutladıklarını söyledi.

Akyürek ayrıca, Ereğli’deki açılış programını yaptıkları sırada Büyükşehir Belediyesi yöneticilerinin de, AK Parti il teşkilatı üyeleri ile birlikte Konya cezaevindeki kadın mahkumları ziyaret ettiklerini hatırlatarak, "Selçuklu Kadınlar Lokali ile başlayan, her Dünya Kadınlar Günü’nde bir hizmetimizin açılışı ile devam eden ve şu anda Ereğli halkasını hayata geçirdiğimiz Aile Sanat ve Eğitim Merkezimiz, kadınlarımıza, Ereğlimize, Konyamıza hayırlı olsun. Dünya Kadınlar Günü de bu eser açılışıyla birlikte kutlu olsun” dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven de, "Bu hizmetin şehrimize kazandırılmasında Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek ve ekibine teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Açılışın ardından, “Kadına Şiddete Hayır, Sevgi ve Hoşgörüye Evet” konulu fotoğraf sergisinin de açılışı yaptı.