ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Genç İşadamları Derneği (ESGİAD) ve Görme Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezinin (GÖRSEM) işbirliğiyle yürütülen "Göremeyen-Gören Kardeşliği Projesi" kapsamında, görme engelliler ile toplumdaki sağlıklı bireyler arasında dostluk ve kardeşlik bağı kurulması amaçlanıyor. 

GÖRSEM Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörü Halime Korkut, yaptığı yazılı açıklamada, kentte iki yıl önce görme engelliler ve bu kişilerin sorunlarına toplumun dikkatini çekmek, görenlerin, görmeyenlerin dünyasını daha yakından tanımasını sağlamak, görme engellilerin de folklor çalışmalarından faydalanmasına yardımcı olmak amacıyla başlatılan projede mesafe katedildiğini bildirdi. 

Projenin tamamıyla sosyal sorumluluk projesi olarak ortaya konulduğunu belirten Korkut, "Göremeyenler ile görenlerin aynı anda okuyabilmeleri için hem braille hem de Latin harfleriyle basılan 'Anadolu'yu Görsem' adlı kitap ve 'Göremeyen Kardeşin Olsun mu Projesi' kapsamında 50 göremeyen-gören kardeşlik bağı oluşturuldu. Çalışmayla gören ve göremeyen kişiler aynı kitapta buluşturulurken aralarında ebedi dostluk ve kardeşlik bağı kuruluyor" ifadesini kullandı. 

Korkut, projenin ikinci yılı nedeniyle 4 Aralık'ta göremeyen-gören kardeşlerin buluşacağı etkinlik düzenleneceğini bildirdi.