ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de Valilik ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından "Kazakistan ve Türkiye Dostluğu Konserleri" etkinliği düzenlendi.

Türkiye ve Kazakistan arasındaki dostluk bağlarının daha da güçlendirilmesinin amaçlandığı konser, Karagandi Tattimbet Kazak Halk Müziği Orkestrası eşliğinde Anadolu Üniversitesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Kazakistanın ünlü solistleri ve dans topluluklarının yer aldığı konserde, Kazakistanlı sanatçı Bibigül Tölegenova sahne aldı. Orkestranın şefliğini ise Zhudebayev Arman yaptı.

 Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, etkinlikte yaptığı konuşmada, Karagandi Tattimbet Kazak Halk Müziği Orkestrası'nın kendilerini bir araya getirdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Türk Dünyası Kültür Başkentliliği ile bir taraftan kardeşliğimizi pekiştirip dilde, fikirde, işte ve gönülde bir ve beraber olurken, diğer taraftan da çeşitli vasıtalarla ve vesilelerle dünya barışına da katkı sunmaya devam ediyoruz. Türk dünyasının birliği için ilk günkü heyecanımızı koruyarak çalışmalarımıza devam ederken, bu konsere ev sahipliği yapmak bizim heyecanımıza heyecan katmıştır."

Konseri, Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Naci Gündoğan,  Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Hasan Gönen ve çok sayıda sanatsever dinledi.