Eskişehir’de çekimleri başlayacak olan “Asimile” filminin oyuncuları, filmin tanımını yaptı.

Filmin yönetmen ve oyuncuları Odunpazarı Belediyesi Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde (YKSM) vatandaşlarla buluşarak, film hakkında bilgiler verdi. Yönetmen İsmail Günay, filmin içinde aşk, dram, gerçeklik olduğunu belirtti. Filmin temel amacını; "El alem ne der? düşüncesini ortadan kaldırmak olduğunu ve “adam olmak” kavramının sadece güç veya giyim tarzı, saç uzunluğuyla olmadığını anlatmak" şeklinde ifade eden Günay, filmin Eskişehir merkezinde çekileceğini ifade etti. Filme destek konusunda Eskişehir belediyelerinden özellikle Odunpazarı Belediyesi’nden büyük destek gördüklerini belirten İsmail Günay, “Sponsorluk anlaşmalarımızı imzalamadık. Sponsor olmak isteyen birkaç firmamız var. Filme ben sponsor almayı düşünmeyen bir yönetmenim. Bu zamana kadar ekipmanları nasıl sponsorsuz temin ettiysek, yurt dışına katılacak bir film olduğu için sponsor düşünmüyoruz. Ama belediyelerimizin sponsorluğunu alıyoruz bunların hakkını yiyemem. Felsefi ve psikolojik bir film olacak. İçerisinde küçük müzikallerin olduğu ‘sanat sanat içindir’ anlayışında olan bir film” şeklinde konuştu.

Başrol oyuncularından Serkan Güney ise, filmde “Kara Cemal” karakterini oynayacağını, karakterin kötü bir karakter olmasından dolayı biraz zorlanacağını aktardı. Kendi karakteri dışında bir karakter oynayacağını kaydeden Güney, “Cemal karakteri, kötü bir karakter. Mahalle kültürüyle yetişmiş ama kötü yönlerini almış bir karakter. İnsanları yargılayan, yadırgayan bir karakter ve sürekli birilerine zarar vermek isteyen biri. Kendi karakterim dışında ilk defa bir karakter canlandıracağım. İnşallah olur” dedi.

Filmin oyuncularından Ayça Öztürk de, film kadrosuyla beraber çalışmaktan mutlu olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

“Film çok güzel, kadro çok güzel. Biz çok heyecanlıyız çok mutluyuz. Umarım çok güzel bir sonuç elde ederiz ve Eskişehir’i bu yönde daha ileri safhalara taşıyacağız. Umarım her şey çok güzel olur.”

Filmin Eskişehir merkezinde çekileceği ve şehrin aynı zamanda reklamı yapılacağı ve aynı zamanda filmin yurt dışında festivallere katılacağı da bildirildi.