Özçelik bu durumu sosyal medya hesabında şu şekilde paylaştı: ”Yunus Emre'ye ait olmayan manzume ona ait gösterilmeye devam ediyor. Bunun adına da "görkemli "kapanış töreni deniliyor. (Dörtlük Uğur Işılak'ın. 28 Şubat günlerinde yazmış.)”

İşte Yunus Emre’ye atfedilen manzume Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından Büyük Park'ta gerçekleştirilen Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası kapanışında sahne arkasında fon olarak yer aldı.

“Olsun be aldırma Yaradan yârdır

Sanmaki zalimin ettiği kârdır

Mazlumun ahı indirir şâhı

Herşeyin bir vakti vardır

Yunus Emre”

ESKİŞEHİRLİLER HATALI

Yunus Divanı’nda böyle bir dörtlüğün bulunmadığının altını çizen Özçelik, “Ruh ve mana kaybolunca da işte böyle oluyor” şeklinde yorum yaptı. İnternetin Yunus Emre’ye ait olmayan şiirlerle dolu olduğunu kaydeden Özçelik, bu durumu “tam bir bilgi kirliliği” olarak değerlendirdi.

Paylaşımı takipçileri tarafından ilgiyle karşılanan Özçelik, “Geçen yıl Yunus Emre türbesinin bahçesinde yer alan 10 afişten sekizinde bu tür sözler vardı. İlgilileri ikaz edince indirdiler ama bu yıl yine aynı hata tekrarlandı.” ifadelerini kullandı.

Özçelik’in paylaşımına takipçileri de yorumlarıyla katkıda bulundu:

Ramazan Acar: Hocam çoğu yerde Yunus Emre'nin ďiye paylaşılmış bu dörtlük.

Miraç Serhentli: Bu dörtlüğün dil,yapı,anlatım,muhteva ve ifade şekli ile Yunus Emre ile en küçük bir ilgisi yok..

Yakup Ömeroğlu: Bu dörtlük Yunus Emre'ye bühtandır. Yunus 2 mısrası 11 biri 10 diğeri 8lik şiir yazmaz. Buna Yunus şiiri denemez. Diyen ne şiirden ne Yunus'tan hiç bir şey bilmiyor demektir.

Murat Küçük: Yapısı da, üslubu da Yunus'a ait olmadığını bağırıyor zaten.

Bununla birlikte üslup ve ses zaviyesinden Yunus ile benzerlik gösterip divana karışan farklı şiirlerin de olduğu söylenegelir.

Fatih Bayhan: Bu sahne, cehaletin bile İlim istediğini gösteriyor. Yazık