Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAM)’nin düzenlediği, fotoğraf sanatçısı Osman Yaşar Tanaçan’ın eserlerinden oluşan “70 Yıl Önce Fransız Basınında Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti” isimli sergi, Prof. Dr. Fazıl Tekin Salonu fuayesinde açıldı.

Sergi açılışına Eskişehir Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen de katıldı. ATAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cezmi Karasu, Serginin 1940’lı yıllarda Fransa’da çıkmış olan Vanguard Dergisi’ndeki Atatürk ve Türkiye konulu yazı ve fotoğraflardan hazırlandığını ifade etti. Koleksiyonun Eskişehir’in tanınmış fotoğraf sanatçılarından Osman Yaşar Tanaçan’a ait olduğunu sözlerine ekleyen Karasu, “Fransızca metinler Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Medine Kavurkacı Sivri tarafından Türkçe’ye aktarılmıştır. Sergide toplam 34 fotoğraf yer almakta olup, bunların 3’ü 7’şer ve 8’er fotoğraftan oluşan büyük panolar şeklindedir” dedi.

Söyleşinin ardından Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay tarafından Osman Yaşar Tanaçan’a, Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen tarafından ise Fransızca metinleri Türkçe’ye çeviren Prof. Dr. Medine Kavurkacı Sivri’ye teşekkür belgesi ve ESOGÜ Anı Tabağı takdim edildi.

“70 Yıl Önce Fransız Basınında Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti” isimli sergi 9 Ocak 2015 Cuma gününe kadar açık kalacak.