Faslı sanatçı Moulay Hafid El-Alaouı’nın resim sergisinin açılışını, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Fas’ın Ankara Büyükelçizi Lotfi Aouad birlikte gerçekleştirdi.

Estergon Kalesi’nde açılan sergide yer alan resimler, taşıdıkları Arap-İslam ve Arabesk motifleri ile dikkat çekti. Estergon Türk Kültür Merkezi’nde aynı zamanda Türk-İslam sanat eserlerinin de yer aldığını hatırlatan Başkan Mustafa Ak, “Açılışını yaptığımız sergi birçok farklı sanatı bir araya getiren karma bir sergi. Zaten serginin ismi de ’Arabesk’. Bizde Arap ve Türk müziklerinin karışık enstrümanlarından oluşan bir müzik dalıdır arabesk. Bugün burada Fas kültüründen bazı örnekleri görüyoruz, ama aynı zamanda kendi İslam sanatlarımızı da gösterme fırsatı buluyoruz” diye konuştu.

Büyükelçi Aouad ise, kendilerini misafir eden Başkan Ak’a şükranlarını sunarak, “Endülüs ve Arap İslam sanatından küçük bir parça göreceğiz. Sanatçımız Fas’ın diplomatik alanda da önemli bir ismi. İlk defa Keçiören’e gelerek bu kadar güzel bir kültür merkezinde sergi açıyor. Hem diplomatik hem de sanatsal alanda Başkan Mustafa Ak ile işbirliği içindeyiz. İki ülke arasındaki diplomatik ve kültürel ilişkileri yaptığı güzel çalıştırmalar ile geliştiriyor” diye konuştu.

Kurdele keserek sergiyi açan Başkan Ak ve Büyükelçi Aouad, daha sonra sergilenen resimleri tek tek inceledi. Açılıştan sonra katılımcılara Fas’ın yöresel lezzetlerinin ikram edildiği bir kokteyl verildi.