ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve ünlü seramik sanatçılarının eserlerinin sergilendiği "Fırçanın Sırdaki İzi Eskişehir Sempozyumu" başladı.

Geleneksel Türk kültürünün en eski sanat dallarından birisi olan seramik sanatına katkıda bulunmak amacıyla, Odunpazarı Turistik El Sanatları Merkezi'nde organize edilen sempozyuma, seramik sanatına önemli katkıları olan Beril Anılmert, Oktay Anılmert, Habip Aydoğdu, Fikri Cantürk, Rıdvan Çoşkun, Zehra Çobanlı, Hakan Esmer, Güngör Güner, Ergin İnan, Fevzi Karakoç, Oya Kınıklı, Aydın Şölenay, Mehmet Turgut ve Beyazıt Öztürk (Beyaz) gibi sanatçılar, çeşitli eserlerle katılıyor.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Adar, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, etkinliği gelenekselleştirirek uluslararası hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Sempozyumun, Eskişehir'de kurulması planlanan seramik müzesi için bir ön adım olduğunu belirten Adar, "Eskişehir'in seramik ve seramik sanatıyla tanışması bundan 30 yıl önce Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin kurucusu Yılmaz Büyükerşen ile olmuştur. Hala destekleri devam etmektedir" dedi.

Zehra Çobanlı da Eskişehir'de seramik sanatı eğitiminin 1985 yılında başladığını ifade etti.

Etkinliğin önemine değinen Çobanlı, "Seramik dilinin zenginleşmesine, gelişmesine ve anlamının daha iyi anlaşılmasına fırsat verecek bu çalışmaların, Eskişehir teması çerçevesinde sanatsal bir bellek oluşturacağı inancındayız. Sanatçılarımızın çalışmaları, Eskişehir'de kurulması düşünülen seramik müzesi ve seramik tarihimizde çok kıymetli eserler olarak yer alacak" diye konuştu.

Sempozyum, 13 Haziran'da sona erecek.