Kısa adı KARFOT olan Karaman Fotoğraf Sanatı Derneği üyeleri “Hayat Sineması” isimli karma fotoğraf sergisi açıldı.

Hatuniye Medresesinde açılan fotoğraf sergisine Başkan Kamil Uğurlu ve eşi Hilal Uğurlu, davetle ilimize gelen tanınmış fotoğrafçı Reha Bilir, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Kasım Aydoğdu, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Emine Şimşek, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Cemal Dinçay, davetli topluluğu ve çok sayıda Karaman'lı vatandaş katıldı.
Temmuz ayında derneği kuran topluluk üyeleri, Karaman’da yaşam izlerinden derleyerek çekimini yaptıkları fotoğrafları halkın izlenimine açtı. 50 fotoğraf’ın yer aldığı sergide, birbirinden güzel anlamlı kareler ilgiyle izlendi. Beğeni kazanan fotoğraf sergisi, her gece saat 23.00 e dek ve hafta sonuna kadar açık kalacağı öğrenildi.



KARFOT Derneği Hakkında;
Kısa adı KARFOT olan Karaman Fotoğraf Sanatı Derneği 2012 yılında topluluk olarak  fotoğrafa gönül vermiş Karamanlı fotoğrafçılar tarafından kurulmuş 2013'te dernekleşerek resmiyet kazanmıştır. Kuruluşunda Kadir Katırcı, Mustafa Doğan,  Feyzullah Tunç, Ufuk İşleker, Öznur Dinler, Tuğba Duman Özyer, Saadettin Çapar yer almaktadır.

KARFOT Karaman’da kültür ve sanat etkinlikleri yönünden boşluğu doldurmak, fotoğraf severler ve sanatçıları bir araya getirmek, aralarında dostluk, dayanışma, iletişim sağlamak, fotoğraf ürünlerini sergilemek, Karaman'da sanatsal bilimsel ve toplumsal yönleriyle fotoğrafçılığın yaygınlaşmasını, gelişmesini temin etmek, Karaman ili ve ilçelerinin zengin kültür, tarih, doğa, folklor ve turizm güzelliklerini fotoğraf ile belgeleyerek, yurt içinde ve yurt dışında tanıtmak, bu konuda arşivlere yeni eserler kazandırmak, fotoğraf sanatçılarının yaratıcı çalışmalarını değerlendirmek ve buna bağlı olarak fotoğraf sanatının gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla fotoğrafa ilgi duyanları bir çatı altında toplamayı kendine amaç edinmiştir.