MEVKA tarafından desteklenen “Geleceğin Yazarları Yetişiyor” projesinin  kapanış töreni Karaman Sosyal Bilimler Lisesi’nde yapıldı
19 Ocak 2012 Perşembe günü, saat: 13:30’da gerçekleştirilen törene Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Vali Yardımcısı Latif Memiş, KMÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karataş, İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Hasan Hüseyin Oduncu, daire müdürleri,  okul müdürleri, öğretmenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Okul Müdürü Ayşe Balcı,  programın açılışında yaptığı konuşmada projenin amacına ve sonuçlarına değinerek Türkçenin Başkenti Karaman’da yüreğinde yazma arzusu ve heyecanı olan öğrencilerin ve vatandaşların bu proje ile yeteneklerini gün yüzüne çıkarma imkânı ve fırsatı bulduklarını belirtti.
KMÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karataş ise yaptığı konuşmada proje sayesinde gelecekte yazar olabilecek yeteneklerin keşfedildiğini ayrıca Karaman’ın birbirinden değerli yazar ve şairlerle buluştuğunu belirterek,  projenin Karaman açısından, edebiyat açısından önemine dikkat çekti.
Konuşmaların ardından proje kapsamında açılan hikaye yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Ortaöğretim öğrencileri arasında birinci olan Merve Kalan’a ödülünü Vali Kahraman, üniversite öğrencileri arasında birinci olan Çiğdem KOÇ’a ödülünü Belediye Başkanı Dr. Kâmil UĞURLU ve vatandaşlar arasında birinci olan  Öznur Dinler’e ödülünü KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen verdi.
Ödül töreninden sonra projeye destek ve emek veren Valimiz Sn. Süleyman Kahraman'a, Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu’ya, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’e, KMÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karataş’a, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M.Salih Baldız’a, İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Hasan Hüseyin Oduncu'ya, Türkiye Yazarlar Birliği Karaman Temsilcisi Hasan Erkan’a plaket verildi.
Katılıma belgelerinin verilmesinden sonra, program verilen kokteyl ile sona erdi.