ANKARA (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM ), yüzyıllar öncesinden bugüne kadar yaşatılan klasik sanatların unutulmaması ve gelecek nesiller tarafından tanınıp yaygınlaştırılması amacıyla çeşitli dallarda sanat kursları ve seminerler düzenliyor.

Ciltçilik kurslarından 3 yılda yaklaşık 100 kişi faydalandı.

KAGEM'den yapılan açıklamaya göre merkez, faaliyet gösterdiği şehrin ilim, kültür ve sanat merkezi olmasını hedefliyor, yaptığı akademik ve sosyal çalışmaların yanında geleneksel sanatlara da sahip çıkıyor. Tezhip, hat, minyatür, ebru, çini, ney ve ciltçilik gibi bugün kaybolmaya yüz tutmuş bu özel sanatların devamı için haftanın yedi günü hizmet veriyor. KAGEM’de, usta çırak ilişkisi içinde devam eden dersler, bu sanatlarda uzmanlaşmış çok değerli eğitimciler eşliğinde gelecek nesillere, usulüne uygun şekilde aktarılıyor.

KAGEM’de sahasının uzmanı olan Mücellid Mehmet Karslı’nın rehberliğinde haftada 2 gün olmak üzere 3 yıldır cilt sanatının incelikleri öğretiliyor. Orijinaline sadık kalınarak fermanlar, defterler ve eski kitapların restorasyonu cilt atölyesindeki öğrencilerin elinde hayat buluyor. Kursa katılan öğrenciler aldıkları eğitim sonunda alanlarında iş imkanı da bulabiliyor. 3 yıldır bu kurslardan yaklaşık 100 kişi faydalandı.

KAGEM ayrıca, Arapça, Osmanlıca ve Farsça gibi düzenlemiş olduğu dil seminerleri ile de geçmişten geleceğe köprü kurmaya devam ediyor.

1996 yılında kurulan KAGEM, 2011 yılında yeniden yapılandırılarak ilgi ve sorumluluk alanları genişletildi. Merkez, yürüttüğü projelerde genel ve özel gruplarla din, düşünce, kültür, edebiyat ve sanat hayatımıza çeşitli düzeylerde katkı sunmak üzere, besleyici, kuşatıcı ve geliştirici çalışmalar yürütüyor.