Karaman Belediyesi, Mümine Hatun Kültür Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan Geleneksel Taş Bebek ve Folklorik Kitre Bebek” sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Tarihi Taş Bina Sergi Salonu’nda açılan sergiye, Karaman Valisi Süleyman Tapsız ve eşi Dr. Ayşe Tapsız, Milletvekili Dr. Recep Şeker, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve eşi Şerife Çalışkan, AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, İl Emniyet Müdürü Levent Tutuk, belediye ve il genel meclis üyeleri, daire müdürleri, kursiyer ve vatandaşlar katıldı.

Sergi açılışından sonra bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “Yaşantımızın temel öğesi olan hanımlarımızın, el becerilerini sergileyebildikleri, bir yandan da aile ekonomilerini katkı sağlayabildikleri bu gibi sergileri açmak bizler için mutluluk vericidir. Kadınların söz sahibi oldukları, kendi emeklerini rahatlıkla sergileyebildikleri, kendi ayakları üzerinde durabildikleri şehirlerin gelişmesi çok daha hızlı ve dinamik olur. Kadınlarımıza yönelik kültür ve spor merkezi hizmetlerimizi şehrin geneline yayacağız” dedi.

Açılışın yapılmasının ardından Vali Süleyman Tapsız, Milletvekili Dr. Recep Şeker, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve davetliler sergiyi gezerek hazırlanan ürünleri yakından incelediler. Tarihi Taş Bina Sergi Salonu’ndaki Geleneksel Taş Bebek ve Folklorik Kitre Bebek Sergisi bir hafta boyunca vatandaşların ziyaretine açık kalacak.