Karaman Halk Eğitimi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünün geleneksel olarak düzenlediği el emeği göz nuru eserler Hatuniye Medresesinde sergi olarak ziyaretçilere sunuldu.
Açılışa Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Küçük, daire müdürleri, kurs öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

 Açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Küçük;” Eğitim öğretim yılı sonunda her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz el emeği göz nuru El Sanatları Sergimize ve öğrenme şenliklerimize hoşgeldiniz. Eğitim bireyin ve toplumun gelişmesini sağlayan kültürel değerleri koruyan gelecek kuşaklara aktaran ertelenemez bir süreçtir. Halk Eğitim Merkezleri bütün yurtta gerek eğitimin tabana yayılması ve gerekse becerilerin artırılması konusunda önemli bir misyon üstlenmiştir. Vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel gelişmesini sağlamak, onlara bilgi beceri kazandırmak, okuma yazma bilmeyenlere okuma yazma öğretmek, kültürel değerlerimizi korumak, yaşatmak, yaygınlaştırmak, yaygın eğitimin ve kurslarımızın en önemli amacıdır. Merkezimiz her yaştan insanın ilgi, yetenek ve beklentilerine uygun kurslar düzenlemektedir. Bu yönde kursların açılması için çalışmalarına devam etmektedir. Eğitim faaliyetlerimiz beşikten mezara kadar her zaman ve her yerde eğitim ilkesinden hareketle tüm bireylere, toplumun içindeki tüm renklere hizmet vermeyi kendisine amaç edinmiştir. Bu kapsamda kurslar merkez binamızda, okullarımızda, kasabalarımızda iş birliği halinde özel sektörde, resmi kurum ve kuruluşlarda devam etmektedir. Merkezimizce genel ve mesleki teknik kurslar içerisinde başta el sanatları kursları, okuma yazma kursları, sportif kurslar, yabancı dil kursları, bilişim ve aşçılık gibi kurslar açılmış, bu kursların bir kısmı bitirilmiş, kursiyerler belgelerini almış, bir kısmı da halen devam etmektedir. İhtiyaçlar doğrultusunda kurslar açılmaya devam edecektir. Merkezimizce 1 Eylül 2015’ten bugüne kadar 25 dalda toplam 333 kurs açılmış, kurslarımıza 4 bin 715 bayan, 3 bin 23 erkek toplamda 7 bin 738 kursiyer kayıdı yapılmıştır. Faaliyet alanlarımızdan açık öğretim ortaokulu ve açık öğretim lisesi iş ve işlemleri de Halk Eğitim Merkezi tarafından yürütülmektedir. Bu kapsamda 249 bayan, 164 erkek toplamda 413 açık öğretim ortaokulu öğrencisi, 2 bin 985 bayan, bin 372 erkek toplamda 4 bin 357 açık öğretim lise öğrencisi eğitimine devam etmektedir. Dershanelerin sonlandırılması nedeniyle 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında Mehmet Akif Ersoy Kurs Merkezinde mezunlara yönelik destekleme ve yetiştirme kursları da Halk Eğitim Merkezi tarafından yürütülmektedir. Destekleme ve yetiştirme kurslarımız 16 şubede 271 kursiyer ve 18 personel ile eğitimlere devam edilmektedir. Bizleri kırmayıp sergimizi onurlandıran siz katılımcılarımıza ve sergi süresince gayret ile çalışan bütün idareci, öğretmen, personelimize, usta öğreticimize, kursiyerlerimize sergimizin burada yapılmasında imkan sağlayan Türkiye Türk Dili ve Edebiyat Derneğine , sergimize katılan tüm misafirlerimize teşekkür eder saygılarımı sunarım” dedi.

Açılış katılımcıların sergi alanını gezmesi ile son buldu.