Öğrencilerin elde etmiş olduğu başarıyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’na bilgi  veren okul Müdürü Ziya Güler, “Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünün yürütmekte olduğu “Öğrenciler AB’yi Öğreniyor Projesi” kapsamında “Bana AB’yi Anlat” konulu resim yarışmasında katılan okulumuz 7. sınıf öğrencilerinden Ayşe Bakırcı,  Beyza Nur Oğuz ve Dilara Demirci İl düzeyinde dereceye girdiler”  diye konuştu.
Genç ressamların almış olduğu başarıdan dolayı tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu resim dalında öğrencilerin derece almasının kendileri için önemli olduğunu vurguladı. İl Müdürü Sultanoğlu, “Öğrencilerimizin böyle güzel bir projede derece almış olması bizim için değerlidir. Proje kapsamında öğrencilerimiz bir taraftan yeteneklerini ortaya çıkaran çalışmalara imza atarken diğer taraftan da Avrupa Birliği konusunda bilgi sahibi oldular. Bu derecenin elde edilmesinde emeği geçen yönetici ve öğretmelere teşekkür ediyorum”  dedi.
Ziyaret İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu tarafından dereceye giren öğrencilere ödüllerini vermesi ile sona erdi.
İki yıl sürecek olan projenin hedefi, toplumun AB’nin değerleri, politikaları ve temel haklara yönelik uygulamaları konusunda yüksek düzeyde bilgi sahibi olmasını sağlamaktır. Proje, özellikle ortaokul ve lise öğrencilerinin AB konusundaki farkındalıklarını etkin eğitsel tedbirler yolu ile artırmayı amaçlamaktadır.