Gençlerin kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılımını artırmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2016’da başlatılan GENÇDES Projesi kapsamında "Eser Üretim Desteği", "Etkinlik ve Proje Desteği" ve "Sanatsal Faaliyet Desteği" başlıklarında edebiyat, müzik, sahne sanatları ve geleneksel sanatlar için 14 ila 29 yaşları arasındaki gençlere 2017 yılında da proje karşılığında destek sağlanıyor.

Hayata geçirildiği 2016 yılında 91 projeye ödenek aktarılan GENÇDES projesi ile 2017 yılında da yeni projelerin desteklenmesine devam ediliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş, destek sağlanan projelerden biri olan ve Konya ili Kulu ilçesinde gerçekleştirilen “Kayı Boyu Karacadağ Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Festivali”ni düzenleyen Efsane Sahne Sanatları Topluluğu Derneği Başkanı Osman Destebaşı ve Konya’nın Kulu ilçesi Yaraşlı Mahallesi Muhtarı Uğur Yağcı’yı makamında kabul etti. Konya’nın Kulu ilçesinde gerçekleştirilen festival hakkında bilgi alan İbiş, geleneksel unsurlarımızın toplumda birlik ve bütünlük oluşturan, kültürel bağları güçlendiren ve geleneklerin devamlılığının sağlayan unsurlar olması ve insanlar için geçmiş ve gelecek arasında bağlantı kuran bir köprü niteliğini taşıması bakımından büyük önem arz ettiğini belirtti. İbiş, geleneksel olanı yansıtan bu sanatların kaybolmaması ve yaşatılmasının, geçmişle geleceği daha iyi entegre ederek, tarihi bağların yanı sıra güncel kültürel bağların ve aidiyet duygusunun oluşup güçlenmesine de yardımcı olacağını söyledi.

Halk konserleri, geleneksel Türk süsleme sanatı sergileri, tarihi savaş sahnelerinden canlandırmalar, geleneksel sanatlardan oluşan defilelerin gerçekleştirildiği ve 5 gün süren festivale 25 bin kişinin katıldığını belirten dernek yöneticileri, bu etkinliğe olan katkılarından ötürü İbiş’e bir plaket sunarak, teşekkürlerini ilettiler.