Programa, Karaman Belediye Başkan Yardımcısı Duran Kabaağaç, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, CHP Karaman Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Baştuğ, Kent Konseyi Gençlik Meclisi İdare Sorumlusu Meral Çelebi, Kent Konseyi Gençlik Meclisi Sekreteri Naile Yonca, gençlerin yanı sıra akademisyenler, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri ve birçok davetli katıldı.

Programda davetlilere hitap eden Gençlik Meclisi Başkanı Mehmet Yıldırım, "Cenab-ı Allah'a şükürler olsun bu ramazan ayına da kavuştuk ve yine şükürler olsun ki sofralarımız  yine dostlarımız ve bereketle doldu. Rabbim tuttuğumuz ve tutacağımız oruçları kabul buyursun. Biz komşusu açken tok yatan bizden değildir diyen bir Peygamberin ümmetiyiz ve bu hususta gerekli hassasiyeti göstermeliyiz. Gençlik Meclisi olarak kurduğumuz bütün ilişkilerde ahlakı erdemi birinci sırada tutuyoruz biliyoruz ki para ile mal ile göçen yok biz gençler olarak önemli işler yapan ülkemize kazanımlar sağlayan bireyler olabiliriz ve bizler bunun gayretindeyiz. Yaptığımız işleri Allah'ın rızasını gözeterek yapmalı Allah'ın huzuruna çıktığımızda hesabını vereceğimizi ve sorumlu olduğumuzu unutmamalıyız. Cümlelerime son verirken bizden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Kent Konseyi başkanıma ve hocalarımıza bu yolda birlikte yürüyeceğim dostlarım ve şahsım adına teşekkür ediyorum ve Herkesi Allah'a emanet ediyorum. Rabbim yâr ve yardımcımız olsun." dedi.

Programda selamlama konuşması yapan Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven ise, "Ortak payda Karaman ve Türkiye ekseninde bir araya  gelerek Karaman'a ve Türkiye'ye hizmetler yapmak amacıyla elini taşın altına koyan gençlere teşekkür eder ve çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

Konukseven, Kent Konseyinin çalışmaları hakkında da bilgi verdi. "Bir Çocukta Sen Giydir" kampanyasında yaklaşık 1300 ihtiyaç sahibi çocuğa bayramlık alındığını belirten Konukseven, hayırseverlere teşekkür etti.