Gençlerin topluma kazandırılması kültür, sanat ve spor faaliyetlerinde yer alması için faaliyetlerine devam eden Karaman Gençlik Merkezi’nde kulüp faaliyetleri altında verilecek eğitimlerin kayıtları başladı. Katılımcıların tüm faaliyetlerden ücretsiz olarak faydalanacağı Gençlik Merkezleri’nde Kişisel Gelişim Kulübü, El Sanatları Kulübü, Müzik Kulübü, Tasarım Kulübü, Bilim ve Teknoloji Kulübü, Spor Kulübü, Yöresel Halk Dansları Kulübü, Edebiyat Kulübü ve Fotoğrafçılık Kulübü adı altında verilecek olan eğitimlerden katılımcılar ücretsiz olarak faydalana bilecek. Böylece gençler, her biri alanında uzman eğitmenler tarafından verilen kurslara katılarak, yeteneklerini geliştirme ve ilgi alanlarının üzerine eğilme fırsatı bulacak. Katılımcıların tüm faaliyetlerden ücretsiz faydalanacağı gençlik merkezlerine 14-29 yaş arasındaki vatandaşlar başvurabilecek ve kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlerin sertifika alacağı kurslar kontenjan ile sınırlı olacak.
Karaman gençlik merkezi bünyesinde açılan ücretsiz eğitimler sayesinde gençlere çok güzel sunulduğunu belirten Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen;” İlimizde gençlerimize kapılarını sonuna kadar açtığımız gençlik merkezimizde açılan olan kulüp çalışmalarına özellikle genç arkadaşlarımızın yoğun talepleri bizleri mutlu etmektedir. Bu yaz yine dolu dolu  geçecek olan eğitimlerimizde gençlerimiz Kişisel Gelişim Kulübü, El Sanatları Kulübü, Müzik Kulübü, Tasarım Kulübü, Bilim ve Teknoloji Kulübü, Spor Kulübü, Yöresel Halk Dansları Kulübü, Edebiyat Kulübü ve Fotoğrafçılık Kulübü adı altında verilecek olan eğitimlerimizden ücretsiz olarak yararlanabilecekler” diye konuştu.
Gençlik Merkezleri’nin Karaman için çok iyi bir fırsat ve aynı zamanda gençler için çok büyük bir yatırım olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Hayati Kısacık ise;” Gençlik Merkezleri bünyesinde ücretsiz olarak açılan kulüp faaliyetleri ile gençliğin sosyal ve kültürel gelişimlerine olumlu yönde katkı sağlayacaktır. Karaman’da gençlik faaliyetlerini güçlendiren yapılanmayla birlikte üye sayısı, açılacak olan kurs ve faaliyet hedeflerimizde büyüdü. Çalışmalarımız sadece sportif aktivitelerle değil, aynı zamanda sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle de gençlerimizin gelişimine katkı sağlamak amacıyla çalışmalarımız devam edecektir.”
Açılması planlanan kulüp faaliyetleri ise şöyle;
Diksiyon, Etkili ve Hızlı Okuma, İngilizce, Bilgisayar, Takı Tasarım, Model Uçakçılık, Vitray, Çinicilik, Ebru, Bağlama, Gitar, Ney, Karakalem, Kaat-ı, Robot Yapımı, Arapça, Kur'an-ı Kerim ve Keçecilik.
Yer: Karaman Gençlik Merkezi /Mehmet Akif Ersoy Mah. Şehit Adnan Ateş Cad. No:40 (Yunuskent Futbol Sahası Karşısı) Tel:03382131611
Son Başvuru: 10 Temmuz 2016