Emekli diplomat Erkut Onart, Amasya’da fotoğraf sergisi açtı.

1964 yılında Dışişleri Bakanlığı’nda göreve başlayıp Newyork, Akra, Marsilya, Tebriz, Lüksemburg, Bahreyn, Cenevre ve Rotterdam temsilcilikleri yapan Erkut Onart, ziyaret ettiği ve yaşadığı 80’den fazla ülkede çektiği fotoğrafları Amasya Hazeranlar Konağı Devlet Güzel Sanatlar Galeri’sinde açtığı ‘Gezgin diplomatın objektifinden’ adlı sergide sanatseverlerle buluşturdu.

Serginin açılış kurdelesini Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin ve Vali Yardımcısı Nevzat Sinan ile birlikte kesen Onart, bugüne kadar 24’ü yurt dışında olmak üzere 50’den fazla kişisel sergi açtığını söyledi. Sergideki fotoğrafları yakından inceleyen Vali Çomaktekin, çocukluk döneminin bir kısmı Amasya’da geçen gezgin diplomatı tebrik etti.

Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi, Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hamdi Yanık ve Sağlık Müdürü Ömer Deniz’in de dolaştığı serginin 16 Kasım’a kadar gösterimde olacağı bildirildi.