Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Topluluğu (KARDOS) tarafından “Geleneksel Türk Okçuluğu” konulu bir eğitim semineri düzenlendi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yunus Emre Konferans Salonu’nda 12 Aralık Çarşamba saat 14.30’da gerçekleştirilen seminere Sekizinci Renk Derneği Başkanı Osman Gözel konuşmacı olarak katıldı. 

Semineri KMÜ Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Şahin, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Selahattin Akpınar,  akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci takip etti.

Seminerde konuşan Osman Gözel ilkçağdan günümüze kadar tarihte okçuluğun önemini anlattı. Gözel, ok’un avcılık ve toplayıcılık zamanında insanların elindeki tek silah olduğunu ve yazı uygarlığına varıncaya kadar okçuluğun önemini sürdürdüğünü söyledi.

Gözel, Osmanlı döneminde okçuluğun Ortadoğu ve Avrupa ülkelerinden yüzyıl kadar önce ve Yeniçağ’dan itibaren düzenli bir sportif faaliyet olduğunu belirtti, okçuluğun ateşli silahların savaş alanlarına çıkmasından sonra da devam ettiğini sözlerine ekledi. 

Menzil okçuluğunun önemine de değinen Osman Gözel, “Menzil okçuluğu, Türk okçuluğunun ve Osmanlı kompozit yayının dünyada tanınmasının sebebidir.’’ dedi.

Görsel materyallerle sunumunu zenginleştiren Osman Gözel’e katkılarından dolayı KMÜ Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Şahin tarafından plaket takdim edildi.