Yazar Hacer Kılcıoğlu, Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürülüğü’nün düzenlediği “Çocuklara Kitap Söyleşileri”nde minik okurlarıyla bir araya geldi.

Yazdığı kitaplarla çocukların takdirini kazanan yazar Hacer Kılcıoğlu, Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından her ay düzenlenen “Çocuklara Kitap Söyleşileri”nin konuğu oldu. Nazım Hikmet Kültürevi ve Üçevler Kütüphanesi’nde düzenlenen iki ayrı söyleşiye çok sayıda öğrenci katıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de söyleşide çocuklarla birlikteydi.

“Aydede Her Yerde” kitabıyla Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği’nin 2012 Yılın En İyi Çocuk Öyküleri Kitabı Ödülü’ne layık görülen Hacer Kılcıoğlu, son kitabı “On Numara Çocuklar” kitabını okuyan Nilüferli minik okurlarıyla kitaplar üzerine sohbet etti. Çocukların hayal dünyasını keşfetmek için sorular yönelten yazar, miniklere tavsiyelerde bulundu. “Türkiye’de insanların hayal kurması küçümseniyor” diyen Kılcıoğlu, çocuklardan bol bol hayal kurmalarını istedi.

Kendi çocukluğunu anlatan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kitaba hasret büyüdüğünü söyledi. Nilüfer Belediyesi olarak gelecek nesillerin kitapla iç içe büyümesi için Türkiye’de örneği bulunmayan Şiir Kütüphanesi, Çocuk Kütüphanesi ile çocukların şanslı olduğunu ifade eden Bozbey, Demirci, Misi, Üçevler, Akkılıç ve Şiir Kütüphanesi gibi kütüphanelerin yanı sıra merkez bir kütüphaneyi de hayata geçirmek istediklerini söyledi.

Bozbey yazar Kılcıoğlu’na özel bir tablo hediye ederken, Kılcıoğlu da minik okurlarının kitaplarını imzaladı.