2004 yılından bu yana görev yapan Salihli Belediyesi Halı Atölyesi Eğitmeni Sultan Gençtürk’ün ortaya koyduğu “Çocuklar Çizsin Biz Dokuyalım”, “Deriler İlmek Oldu, Tezgahlar Deri Halı Doldu” ve “ Kültürel Miraslarımız Dokuma Tezgahlarında” isimli projelerinin kalitesi tescilledi.

Eğitmen Sultan Gençtürk, kendi tasarımı olan eşsiz projeler ile kültürel mirasımız olan halı dokumanın unutulmaması ve geleceğe taşınması hedefinde olduğunu söyledi. Gençtürk, “İlk projemin amacı, çocuk odalarını sıradanlıktan kurtarmak için çocukların çizdiği resimlerin dokunduğu halılar ile donatmaktı. İkinci projem ise tamamen bir geri dönüşüm projesiydi. Deri atölyelerinin kalıp artığı deri parçalarını kullandığımız bu proje ile hem halılara farklı bir doku kazandırmış hem de geri dönüşüme katkıda bulunmuş olduk. Son olarak ise kültürel ve tarihi varlıklarımızı geleceğe taşımak amacıyla, bulunduğumuz bölgenin tarihsel dokusunu yansıtan ‘Kültürel Miraslarımız Dokuma Tezgahlarında’ projesini hayata geçirdik” dedi.

Marka tescilli tüm projelerinin çeşitli örneklerinin ‘Modern Ortamlara Otantik Esintiler’ adıyla 24-28 Aralık 2017 tarihlerinde Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonu Fuayesinde sergileneceğini belirten Halı Atölyesi Eğitmeni Sultan Gençtürk, “Çalışmalarımız her türlü desteği veren Belediye Başkanımız Zeki Kayda’ya çok teşekkür ediyor, sergimize tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.