Edebiyatçı-yazar, Kemal Siyahhan’ın Sel Yayınları’ndan çıkan ’Hamal’ adlı romanı için düzenlenen imza töreni yoğun ilgi gördü.

Yazar Siyahhan’a destek olmak için sanatçı Rojin’in minik bir konser verirken, Tuncer Genç’in sahne performansı gerçekleştirdiği imza gününe yazarın okuyucuları kendisini yalnız bırakmadı. Yeni romanın konusu ve hikayesi hakkında okuyuculara kısa bilgi veren Kemal Siyahhan kitabın içeriğinin her kesime hitap ettiğini sadece bölgesel tatlar içermediğini okuyucunun çok farklı duygular yaşayacağını belirtti. Çalışma hayatının, en önemli parçasını oluşturduğu yaşamımızdan kesitler sunan Kemal Siyahhan, bu yeni romanında çocukluğundan itibaren içinde bulunduğu Sultanhamam’da başarılarının yanı sıra yanılgılarını da işliyor. Konforlu yaşam ve bu yolla mutluluğa ulaşmaya çalışan yakın çevresinin, iş adamlarının ve toplumun evrensel endişelerini su yüzüne çıkaran yazar, Hamal’la, bambaşka bir dünyanın yazılı olmayan kurallarını samimiyetle yansıtıyor.

1963’te doğan Siyahhan, erken yaşta iş hayatına atılarak tekstil sektöründe önemli başarılara imza attı. 1979 yılından itibaren Atmaca, Deli, Öküz, Hayvan, Esmer ve Deve gibi bazı mizah ve edebiyat dergilerine sayısız karikatür ve resimli öyküler çizen Siyahhan, Öylesine Yaşandı (2002), Lale Bahçelerinden Fransız Sokaklarına (Leman Yayıncılık, 2006) resimli romanlarının yanı sıra, Kenger (2008) Yalnız Mor (2009) Roza’nın Gözleri (2010) Sanrı ve Gerçek (2011) ve Bermal (2012) adlı yayınlanmış eserleri bulunuyor.