Karaman Güzel Sanatlar Lisesi yılsonu konseri Karamanlılardan Büyük İlgi gördü.

Özlem VarışlıAtçeken’in hazırladığı programın Orkestra düzenlemelerini Rıza Atçeken ve Abdülkadir Karataş Yaptı.

Program Okul Müdürü Zeki Tuman’ın açış konuşmasıyla başladı. Zeki Tuman konuşmasında :”Pek çok sanat eseri insanın gözle görebileceği mücessem eser iken musiki elle tutamadığımız, gözle göremediğimiz, ama acılarımızı kederlerimizi, sevinçlerimizi dile getirdiğimiz ve insanın ruhuna hitap eden deyim yerindeyse insan ruhunun dilidir.

Geçmişten günümüze dünyadan sayısız medeniyet ve kültür gelip geçmiştir. Bunların bir kısmından bugüne çok az eser kalmıştır. Onları ancak bize bıraktıkları eserlerle tanıyabiliyor onlar hakkında bir bilgi sahibi olabiliyoruz.

Türk musikisi bu anlamda bizim geçmişten bugüne uzanan en büyük soyut kültürel miraslarımızdan biridir.

Tarihin en eski çağlarından başlayarak, Farabi ve İbn-i Sina’dan gelen bu müziğimizi balkanlardan, Akdeniz’e, Anadolu’dan Asya’nın içlerine kadar taşımış ve dünyanın en muazzam eserlerine insanlık tarihine armağan etmiş bir milletiz.

Baki kalan bu kubbede bir hoş seda imiş“ der şair Bu gençlerin “bu kubbede daha nice hoş sadalar” bırakmasını temenni ediyor; hepinizi muhabbetle selamlıyorum. Hoş geldiniz şeref verdiniz.” Dedi.

Program iki bölümden oluştu ilk bölümde sanat müziğinin eşsiz örnekleri seslendirildi. Programda Yunus Emre’ye ait iki adet eser yer aldı.

Halk Müziğinin seçkin örneklerinin yer aldığı ikinci bölümde ise Nesimi ve Yunus Emre’den eserlere de yer verilirken TRT repertuar’ında yer alan Karaman’a it tek Türkü olan Kebabın tuzu gibi adlı eser seslendirildi.

Neşet Ertaş’ın Hasret düştü gönlüme isimli eseri çok sesli acapella seslendirildi. Koronun doğacanlandırdığı bölüm ise seyircilerden yoğun alkış aldı.

Programın sürprizleri bununla da kalmadı. programda Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Anabilim dalı Öğretim üyeleri Adnan Kılıçarslan ve Murat Can’ın da sazlarıyla sahnede yerlerini aldılar ve öğrencilerle birlikte eserleri icra ettiler.

Programın sonunda programa emeği geçenlere plaket verilirken, özellikle yoğun emek sarf eden yardımcı personele ve velilere çiçek takdim edilmesi seyirciden büyük alkış aldı.

450 kişilik konser salonu yetersiz kaldı seyircilerin büyük bir kısmı konseri ayakta da izledi.