Esenler’de "Usta-Çırak Buluşmaları" programında konuşan Hattat Hüseyin Kutlu, "Hat, ebru, minyatür gibi Kur’an’dan gelmiş sanatlarımız medeniyetimizin ürünüdür" dedi.

Esenler Belediyesi Sanat Evi’nde (ESEV) eğitim gören kursiyerler alanında uzman isimlerle bir araya gelerek ustalarının tecrübelerini dinliyor. "Usta - Çırak Buluşmaları" adı altında düzenlenen programlarla, ustalar öğrencilere deneyimlerini aktarıyor. Program kapsamında ilk olarak Hattat Hüseyin Kutlu, Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde hat sanatı öğrencileriyle biraraya geldi.

“HOCALARIMIZIN İZİNDEYİZ”

Hat sanatına yıllarını veren Kutlu, hocalarının izinden gittiğini belirterek, "Bizi hocalarımız idealist yaptı. Manevi değerlere bağlı yaşamayı öğretti. Biz hocalarımızın başlattığı hat geleneğini devam ettirmeye çalışıyoruz. Bugünlerde iltifat, çaba çoğaldı ancak kalite yerine yozlaşma tehlikesi arttı. Siz bu yozlaşma akıntısına kendinizi kaptırmayın" dedi.

ZİRVEDEKİ YERİNİ KORUYOR

Kültür ve sanatın medeniyet temeline oturduğunu söyleyen Kutlu, "Hat, ebru, minyatür gibi Kur’an’dan gelmiş sanatlarımız medeniyetimizin ürünüdür. İnsanlık tarihi boyunca binlerce çeşit yazı çeşitleri gelmiş geçmiş. Buna rağmen bu yazı, sanatta yükseldiği zirveyi hep muhafaza ediyor" diye konuştu. Gençlere, medeniyetlerini ve özlerini korumalarını tavsiye eden Kutlu programın sonunda katılanların sorularını da cevapladı.