Peygamber Yolu Derneği’nin, Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği (KAREGDER) ile birlikte ilde organizasyonunu üstlendiği ‘Herkes O’nu Okuyor’ sınavının ödül töreni muhteşem bir törenle düzenlendi.

Peygamber Yolu Derneği’nin, Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği (KAREGDER) ile birlikte ilde organizasyonunu üstlendiği ‘Herkes O’nu Okuyor’ sınavının ödül töreni muhteşem bir törenle düzenlendi. Demosan Otel’de gerçekleştirilen programa, sanatçılar Reha Yeprem ve Taha ile Fatih Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi ve Türkiye Güzel Kur'an-ı Kerim okuma birincisi Mustafa Özyılmaz misafir olarak katıldı. 

Karaman İl Milli Eğitim Denetimleri Başkanı Ahmet Saim Durgun, Karaman İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdulkadir Çömçe, Haşim Tunca ve Hasan Aksu ile yaklaşık 1700 kişinin katıldığı programda Karamanlılar Hafız Mustafa Özyılmaz’ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Reha Yeprem’in şiirleri ile duygulu anlar yaşarken, Taha’nın ezgileriyle de coştu. Sanatçıların katılımcılarla beraber Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’e getirdiği salavatlarla salon manevi bir atmosfere büründü. Şiir ve ezgilerin sonunda ödül törenine geçilen programda kaybeden olmazken, Karaman İli genelinde 63 kişiye çeşitli ödüller verildi.

Reşit Haylamaz’ın Efendimiz kitabından yapılan sınavda birinci olan Ali Ağır Iphone 5c ve Fethullah Gülen Hocaefendi’nin Sonsuz Nur kitabından yapılan sınavda birinci olan Habibe Koyuncu umreye gitmeye hak kazanırken Türkiye Geneli sınavda da Karaman’ı temsil edecekler. Ayrıca Rahime Kaya’nın Efendiler Efendisi Hz.Muhammed adlı kitabında yapılan sınavda birinci olan Behice Bakır adlı öğrenci de İpad mini kazandı.

ASIL ÖDÜL O'NUN VERDİĞİ HUZUR

Umre ödülü kazanan Habibe Koyuncu, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sınava evde ailesi ile birlikte çalıştığını belirterek, “Önemli olan O’nun hayatını bir kere daha okumak ve hayata geçirebileceğimiz ölçüde hayata geçirebilmekti. O’nun evlere huzur verdiğini hissedebiliyorsunuz ve en önemli ödül de bana göre bu. Emeği geçen herkese, vesile olanlara, bizi Efendimiz ile tekrar bir araya getirenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

KAREGDER Başkanı Abdulkadir Gök, 2 yıl önce Karaman’da başlattıkları Efendimizle ilgili kitap okuma ve sınavın bu yıl Türkiye genelinde yapılmasının kendileri açısından sevindirici bir olay olduğuna değinerek ilde 13 bin kişinin sınava girdiğini belirtti. Türkiye geneli sınava 2 milyon kişinin girmesinin, sınav öncesi de Efendimizle ilgili kitapların birkaç kez okunması evlerde, işyerlerinde O’nun adının anılmasının en büyük kazanımları olduğunu dile getiren Gök, etkinliğe maddi manevi destek veren herkese teşekkür etti.

Protokol ve tüm hediye kazananların sahneye davet edildiği program toplu olarak çekilen hatıra fotoğrafları ile son buldu.