Düzenlenen resepsiyona Lahey Büyükelçiliği Müsteşarı Kurtuluş Aykan, Hollanda MÜSİAD Başkanı Ali Bekdur, Hollanda TÜMSİAD yöneticileri, Hollanda Yozgatlı İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Doğan, Hollanda Sivaslılar Platformu Başkanı İbrahim Çitil, Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Hidayet Hidayet Esenkaya, Libarel Parti eski Milletvekili Fadime Örgü, Güney Hollanda Eyalet Meclis üyesi Muzaffer Çetin, Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Remzi Kabadayı, STK temsilcileri, işadamları, akademisyenler, Hollandalılar  ve vatandaşlar katıldı.

Resepsiyonda bir konuşma yapan (HOKAF) Başkanı Mustafa Duyar, yeni yılın Hollanda Türk toplumuna hayırlara vesile olmasını temenni etti.
50 BİN KARAMANLI, BUNUN 2 BİNİ İŞADAMI
HOKAF Başkanı Duyar, “Resepsiyonumuza katılımın fazla olması bizleri onurlandırmıştır. HOKAF, 2015 yılında yeni yönetimiz ile emin adımlarla, hedeflerine yürümektedir. Mayıs 2015 yılında açılış programımız ile onu takip eden iftar programının ardından Ağustos ayında Karaman'ın Tren Gar’ı meydanına, göçün 50. Yılı anısına ‘göçmen anıtı’ diktik. Bunun yanında Kasım ayında işadamlarımız ile geniş katılımlı bir program düzenledik.22 bini aşkın Türk kökenli işadamı arasında 2 bini aşkın Karamanlı işadamı bu ülke ekonomisine son derece önemli bir katkı yapıyor. 450 bini aşkın Türk kökenli vatandaşlarımızın yaşadığı Hollanda'da, 50 bin nüfus oranı ile Karamanlılar olarak bizler gelmekteyiz. Bir yıldır faaliyette olan bir federasyon olarak 15 kişilik yeni yönetim kurulumuz ile çalışmalar yürütüyoruz.” dedi.
Resepsiyon sonrasında folklor ekibi Anadolu yöresine ait bir birinden değişik halkoyunları ile katılımcılar büyük beğeni aldılar.
SEMAZENLERİN MUHTEŞEM GÖSTERİSİ
Resepsiyonun devamında ise ‘Turkish Delight Festival’ kapsamında  HOKAF, The Netherlands Turkish Friendship Federation, Turks Platform Den Haag, Stichting Sanat ve Gemeente Den Haag'ın katkıları ile Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, 800 kişinin katılımı ile muhteşem bir konser verdi. Semazenler gösteri yaptılar.
HOKAF Amsterdam Bölge Sorumlusu Ahmet Can,federasyon olarak geniş katılımlı bir yeni yıl resepsiyonu yapmaktan son derece mutlu olduklarını söyledi.
Mehmet Ali Topcu - LAHEY