YOZGAT (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yozgat Alparslan Türkeş Huzurevinin sakinleri, oluşturdukları hobi bahçesinde kendi sebzelerini yetiştiriyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İbrahim Yücel, gazetecilere yaptığı açıklamada, huzurevinde 30'u kadın 60 yaşlının kaldığını söyledi.

Yaşlıların, hayatlarının son dönemlerinde huzur içinde barınacakları yerlerin olması gerektiğini ifade eden Yücel, onları huzurevine alıp sadece bir odada barındırmanın doğru olmadığını, mutlaka hareket imkanı sağlamak gerektiğini anlattı.

Yaşlıların yaz aylarında vakitlerini geçirmeleri için hobi bahçesi oluşturduklarını belirten Yücel, şunları dile getirdi:

"Bu bahçede yaşlılarımız ekip dikiyorlar, bir uğraş alanı yaparak kendilerince hem eğleniyor hem de hareket etme imkanı kazanıyorlar. Dolayısıyla daha çok vakit geçirerek sağlıklı kalmaları sağlanıyor. Toprakla uğraşıp toprakla buluşuyorlar. Biz de onlara öncülük ediyoruz. Burada hoşça bir vakit geçirmiş oluyoruz. Burada hareket ederek daha sağlıklı yaşamlarına katkı sağlanmış oluyoruz."

Huzurevi sakinlerinden Mehmet Güven (76) de idarecilerin kendilerine tahsis ettiği alanda hobi bahçesi oluşturduklarını kaydetti.

Yaz aylarında bahçede bol bol vakit geçirdiklerini dile getiren Güven, "Oluşturduğumuz hobi bahçesini kendimiz ekiyoruz, zamanı geldiğinde de yine kendimiz topluyoruz. Topladığımız organik ürünleri kendimiz yediğimiz gibi, gelen misafirlerimize de ikram ediyoruz. Bahçemizde domates, biber, salatalık, soğan, maydanoz, ayçiçeği, nane, çilek gibi daha çok sebze ağırlıklı ürünler yetiştiriyoruz. Burada çok güzel vakit geçiriyoruz" şeklinde konuştu.