İlesam Karaman İl Temsilciliği tarafından  "Telif Hakları ve İlesam Nedir" konulu konferans  28 Kasım 2014 Cuma günü saat 19:30' da Karaman Yunus Emre Konferans Salonunda  yapılacak. Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İlesam) Genel Başkanı Şair-Yazar Mehmet Nuri Parmaksız’ın sunacağı "Telif Hakları, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve İlesam Nedir" konulu konferansa öğretmen ve eğitimciler,  şairler, yazarlar, halk ozanları,  araştırmacı,  tarihçiler, gazeteciler, dergi yayıncıları,  köşe yazarları ve internet yayıncıları  ile  edebiyata gönül verenlerin katılmasının faydalı olacağı bildirildi.

Konferans sonunda şairlerden  şiirler sunulacak.

İlesam Karaman il Temsilciliği tarafından hazırlanan konferansını ilimizde alanında bir ilk olma özelliğine de sahip olmakla birlikte bu konuda çalışması  bulunanlara  ışık tutacak bir söyleşi olacağı belirtildi.


Mehmet Nuri Parmaksız Kimdir?
İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini İstanbul’da tamamladıktan sonra, Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu.Yurdun çeşitli okullarında edebiyat öğretmeni olarak çalıştı.

      Şiir üzerine yazdığı makaleleri ve şiirlerini “İlk Yaz, Erciyes, Sarmaşık, Gülpınar, Simav Anadolu, Maki, Hisler Bulvarı, Kümbet, Karınca, Size, Çağrı, Bizim Külliye, Berceste, Töre, Türk Dili vb... birçok dergide yayınlandı.

      İLESAM'ın (İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği) 11. Genel Kurulu'ndan sonra (30 Mart 2010'dan itibaren)  İLESAM Genel Başkanı olarak seçildi. Hâlen bu görevi sürdürmekte. Birçok dinleti ve toplantı da, “Şiir Estetiğimiz ve Şiirde Olması Gerekenler” konulu bildiri sundu ve konferans verdi. Türk edebiyatı ve şiirine yaptığı katkılardan dolayı “Türk Şiirine ve Kültürüne Hizmet Ödülü”ne ve 2009-2010 yılları arasındaki yayın çalışmalarından dolayı “Ahmet Tufan Şentürk Türk Şiiri Hizmet Ödülü”ne lâyık görüldü.
 
      2006 yılından itibaren Türkiye Polis Radyosu’nda “Gönül Köprüsü”, “Kültür Köprüsü” ve “İmbikten Damlalar”  adlı şiir-edebiyat ve sanat programlarını hazırlayıp sunmakta.  Bir dönem Mamak Şiir Okulu'nda “Şiir Yazım Teknikleri” üzerine dersler verdi. Birçok Belediye için şiir-edebiyat ve kültür konulu söyleşi ve programlar hazırladı. 2011 yılında TRT Belgesel’de yayınlanan “Canlı Yayınlar Odası” adlı programın kültür-sanat danışmanı olarak görev yaptı. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Halk Edebiyatı alanında master yaptı.
 
      Mehmet Nuri Parmaksız, İLESAM (İlim ve Edebiyat Sahipleri Meslek Birliği), ESKADER (Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği), Ankara Kulübü, TÜRKSAV (Türk Dünyası Sanatçılar ve Yazarlar Vakfı) ve Türkiye Yazarlar Birliği Derneği üyesidir.