İL HALK KÜTÜPHANESİNDE 6 AYDA 30 BİN KİTAP ÖDÜNÇ ALINDI

Karaman’da okuma alışkanlığı son yılarda artış gösterdi. 
KARAMAN İl Halk Kütüphanesi Müdürü Adile Uyar, son 6 ay içerisinde kütüphanelerine gelen okurları için 30 bin kişinin kitap için müracaat bulunduğunu söyledi. Üye sayısının ise 4 bin 400’ü bulduğu öğrenildi.
Kütüphane ayrıca sosyal etkinlikleri kapsamında en fazla kitap okuyan okurlarını da 2 hafta önce düzenlenen törenle müze kartı hediye ederek okumaya özendirme ve teşvikte bulunmuştu.
Adile Uyar; “Kütüphanemizde üye sayımız 4 bin 400’e ulaştı. Halk Kütüphaneleri her yaşta, her düzeyde ve her meslekten okuyucunun çeşitli konulardaki fikir ürünlerinden ücretsiz ve serbestçe yararlanmasını sağlayarak bölgenin kültürel, ekonomik, sosyal ve teknik kalkınmasına yardımcı olan kurumlardır.
Kütüphanelerin temel işlevi hızlı teknolojik gelişmelere ve değişen toplumsal koşullara karşın değişikliğe uğramış görünmektedir. Kısacası kütüphane bilgiyi toplumsallaştıran bir kurumdur. Bu nedenle yaşadığımız çağın bilim çağı olması, kitap ve kütüphanelerin önemini daha da artırmaktadır.
Karamanoğlu Mehmet Bey İl Halk Kütüphanesinde bu bilinçle materyallerini günden güne çoğaltmakta ve güncellemektedir. Yeni bölümler açarak çağa ayak uydurmaktadır. Kütüphanemiz, süreli yayın bölümü, internet bölümü, görme engelliler erişim, çocuk ve büyükler bölümlerinden oluşmaktadır. Süreli yayın bölümünde 121 adet süreli yayın(dergi) okuyucularımızın hizmetine sunulmaktadır. Okuyucu salonlarında güncel kitaplar okuyucuların hizmetine sunulmaktadır.
Kütüphanemizden en çok yararlanan okuyucularımız belirlenerek ödüllendirdik. Mutululuk duyduk. Okuyucularımıza T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu müze karttan hediye olarak verdik. Okuyucularımıza en iyi hizmeti amaç edinen, Kütüphanemize tüm Karaman halkını okumaya davet ediyoruz.”dedi.