16’ncısı düzenlenen Yaz Edebiyat Buluşması’na Türkiye, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, İran, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova, Macaristan, Belçika ve Türkmenistan’dan şairler, yazarlar, akademisyenler ve Türkologlar katıldı.

Etkinliğin ilk gününde katılımcılar Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin 'i ziyaret ettiler. Yaz Etkinliklerine ilimizden davet edilen Şair Hikmet Elitaş buradaki programda Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'e Dil fermanını okuyarak Karamanoğlu Mehmetbey büstünü hediye etti.

Daha sonra Sanatçı Sinan Yasdıman sunumuyla Ürkmez Gençlik Merkezi Salonu’nda KIBATEK Başkanı Mevlüt Kaplan ve KIBATEK Onursal Başkanı Feyyaz Sağlam başkanlığında şairler, yazar ve akademisyenlerden oluşan konuklar keyifli bir şiir dinletisi gerçekleştirdi.

Şölen 14 Ağustos Cumartesi günü saat 10.00’da Ürkmez Gençlik Merkezi’nde Uluslararası Dünya’da Türkçe ve Türk Edebiyatları Forumunda bildiriler sunularak gerçekleştirildi.  Ardından saat 21.00’de Sığacık Kaleiçi’nde Seferihisar Belediye Bandosu eşliğinde Müzik ve Şiir Gecesi ile devam etti. Halka açık olan buradaki etkinlik geç saatlere kadar sürdü.

Geceye Seferihisar Belediyesin bando takımın icra ettiği türkülerin şiirlerle harmanlanması bir başka renk kattı.

Bilimsel oturumda da Yunus ve Karaman hakkında bir bildiri sunan Elitaş: “Ben şiir programlarında yer almış iken bu yılın Yunus Emre ve Türkçe Yılı olması nedeniyle bir de sempozyum programına alınarak Yunus ve Karaman konulu sunum yapmam istendi, çok ta güzel oldu, program ada anlam kattı, Yunus'un Karamanlı olduğunu uluslararası ortamda bir kez daha vurguladık” dedi.