10.000 yıllık bir tarihi geçmişi olan, farklı ekonomi ve kültürlerin karışıp kaynaştığı Karaman, birçok medeniyetlere beşiklik etmiş, en eski çağlardan itibaren bölgeler arasındaki kültür aracılığı rolünü de üstlenmiştir. İlimizde söz konusu medeniyetlerin özelliklerini yansıtan, tarihi, turistik, kültürel ve arkeolojik bakımdan önem arz eden birçok eser vardır. 
   Dillerin ve dinlerin hoşgörü içinde yaşadığı ve hemen hemen her çağın medeniyetini yansıttığı için, kültür ve inanç turizmi açısından büyük değere sahip olan bu zenginliklerin turizme kazandırılması ve tanıtımının yapılması gerekmektedir.
    Bu kapsamda; İlimizin Ulusal ve Uluslararası arenada tanıtımının yapılabilmesi için, 09-12 Şubat 2012 tarihleri arasında 16. İstanbul Beylikdüzünde düzenlenecek olan EMİTT 2012 (Uluslararası Doğu Akdeniz  Turizm ve Seyahat Fuarına) katılımla esas olmak üzere; Karaman Valiliği, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, Belediye Başkanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı, İl Özel İdaresi, KASGEM, MEVKA, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, KASİAD, KARSİAD, Turizm İşletmesi Belgeli Oteller, Belediye Belgeli Oteller ve Seyahat Acentelerinin üst düzey katılımcılarıyla Sayın Vali Yardımcımız Ferhat Burakgazi Başkanlığında 25 Ocak Çarşamba günü saat 15.00’da Valilik toplantı salonunda bir toplantı yapılmıştır.  İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta'nın açılış ve sunuş konuşması ile başlayan toplantıda Karamanın nasıl ve ne şekilde tanıtılması gerektiği noktasında bilgi alış- verişi yapıldı.
    Söz konusu toplantıda, katılımcı kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinden İlimizin Tanıtım Komisyonu oluşturulması, katılımcılar, EMİTT Fuarında götürülmesi planlanan İlimize ait sanayi, tarım ürünlerinin ve hediyelik eşyaların belirlenmesi karara bağlanmıştır. Halkımıza ve ilgililere önemle duyurulur.