Antalya Karamanlılar  Derneği’nden  yapılan açıklamada, 22 Şubat 2014 akşamı Derneğimiz dışında yöresel müziğimiz eşliğinde; Batırık, Arabaşı, Ermenek Helvası ikramı ile gerçekleştirilen ilk gecemiz coşkulu geçti. 

Beklenilenin üzerinde ilgi olması, ısrarlı taleplerin geri çevrilememesinden dolayı sıkışıklık yaşanmasına rağmen, katılanların mutlu ayrılmaları yönetimimizi memnun etti. Yoğunlaşan seçim atmosferinde, Muratpaşa Belediye Başkanı sayın Süleyman Evcilmen, Kepez Belediye Başkanı sayın Hakan Tütüncü, Konyalılar Dernekleri Federasyonu Başkanı sayın Mehmet Aydoğan ve CHP Kepez Belediye başkan adayı hemşehrimiz sayın Erdal Öner’in ekipleriyle birlikte gecemize katılmaları heyecanı daha da artırdı. Kepez İlçesi Belediye başkan adaylarından Hakan Tütüncü (AKP) ile Erdal Öner’in (CHP) aynı masayı paylaşmaları gecemize ayrı bir anlam kazandırdı. Değerli adaylarımıza başarılar diliyoruz.

Antalya Ermenekliler Derneği Başkanı sayın Halis Güldal ve Sarıveliler Çevre Kavak Köyü Derneği Başkanı sayın Kemal Merdan’ da kalabalık bir hemşehri gurubu ile gecemizi onurlandırdılar. İl dışında olan Antalya Konyalılar Derneği Başkanı sayın Hasan Hüseyin Cengiz gönderdiği çelenkle gecemizi kutladılar.

Konyalılar Dernekleri federasyonu başkanı sayın Aydoğan’ın katılım ve konuşmalarından mutlu olduklarını belirten Orhan Yüksel, Karamanoğullarının manevi mirasçıları Karamanlılar olarak, Selçukluların manevi mirasçısı Konyalı Hemşehrilerimizle her ortamda iş birliği yaparak Anadolu’nun merkezinde etkin bir güç olmayı sürdürmek istediklerini belirterek tüm katılımcılara teşekkür etti" denildi.