Karaman Kız İmam Hatip Lisesi Okul Müdiresi Alime Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, milletlerin gelecekteki yüklerini, geçmişlerinden aldıkları güç ile hafifleteceklerini belirtti.
“Geçmiş bir fiil olarak bitmişlik ifade etse de, olay ve olgular açısından toplumların geçmişleri, gelecekleri kadar mühimdir” diyen Kaya, şunları söyledi:

“Bir milletin insanların tarihini öğrenmesi için Osmanlıcayı öğrenmesi gerektiğine inanıyorum. Bu konuda son Osmanlıca dersi vermek Milli Eğitim Şurasında Anadolu Liselerine tavsiye edildi. Sosyal Bilimler Lisesinde şuanda Osmanlıca dersi mecburi olarak okutulmaktadır. Bizde bu bülten ile gençlerimize Osmanlıca öğrenmek için öğrenmek istemelerinin bir başlangıcı olacağına inanıyorum. Bu bültende katkıda bulunan öğrenci ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum.  Amaç öğrencilerimizi Osmanlıca öğrenmeye sevk etmek ya da yönlendirmek bir başlangıç olacağına inandık.”

Meslek Dersleri Öğretmeni Adem Evci gazeteyi çıkarma amaçlarının öğrencilerin derslere katkı sağlaması açısından önemli olduğunu vurguladı.

Ever, “Kız İmam Hatip Lisesi olarak toplumların geleceklerin geçmişten güç alacağı düşüncesine inandık. Bu düşünce bizi böyle bir çalışmaya sevk etti. Tabi kolay olmadı bazı zorluk ve sıkıntıları oldu. Ancak bu çalışmanın daha sonra yapılacak çalışmalara öncülük etmesi bir yol açması açısından bizim için çok önemli. Öğrencilerimiz ve toplumumuz için hayırlı olur” şeklinde konuştu. 

Osmanlıca dersinin seneye zorunlu ders olacağının altını çizen Ever, “Öğrencilerin geçmişle bağlarını kurarak geleceklerini daha iyi inşa etmelerini sağlamaktı. Bilinçli bir toplum olmanın temelinde geçmişinin tanımanın da önemini biliyoruz. Bu yüzden öğrencilerimize bu noktada yardımcı olmak adına böyle bir çalışma yaptık. Osmanlıca dersi seneye zorunlu bir ders olacak hem derslere katkı sağlaması açısından hem de bu düşüncemizin gerçekleşmesi açısından önemli olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.