Şehircilik yazınında önemli bir yeri olan ve ilimizde yayın hayatını sürdüren İmaret dergisi 11. sayısıyla okuyucularına merhaba dedi.

Her sayısında farklı bir konuyu işleyen derginin son sayısının dosya konusu “İnanç ve Şehir”  başlığını taşıyor. Dosyanın ilk yazısında Mehmet Kurtoğlu , tarihte tüm kadim şehirlerin bir inançtan doğduğuna dikkat çekiyor ve ruh olmadan şeklin, şekil olmadan da ruhun olmayacağını vurgulamış.


Karaman Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu ise Hz. Yunus’un tekkesinde sabah namazı başlıklı yazısında , bir şehre üçüncü boyutu, moral değerlerinin kazandırdığını ve bu boyutun teşekkül ettiği mekanların başında ise mabedlerin geldiğini vurgulayarak; Karaman’ın bu konuda fevkalade bir imtiyazın ortasında olduğunu belirtmiş.
Şehirleşmenin inanç ve zihniyet dünyasına etkilerini Prof. Dr.  M. Saffet Sarıkaya kaleme almış. Dosya konusu kapsamında ayrıca  Mustafa Özdemir inançla kuşanmış şehirleri, Yakup Özkaraalp , bir çocuğun gözüyle camiyi anlatmış.Karaman İmam Hatip Lisesini ise Şeref Acar ve Mehmet çalışkan birlikte anlatmışlar.Ayrıca Doç. Dr. Erdinç Yazıcı , dönüşen Türkiye’de imamın yeni toplumsal rolünü, Yusuf Yıldırım , Hoca Mahmut’un mihraplarını yazmışlar. Son sayıdaki söyleşiye ise derginin daimi konuklarından Köksal Alver’le , şehir-kültür- medeniyet ilişkisi üzerine gerçekleştirilmiş.


“Kapımız açıktır girene, lokmamız helâldir yiyene” düsturuyla yoluna devam eden dergi bütün bu yazılarla beraber Karaman'ın birbirinden güzel farklı mahalli değerlerine de yer verilmiş.