Derginin bu sayıdaki dosya konusu; ‘’şehrin alın yazısında TAŞ”. Ünlü öykü yazarı Rasim Özdenören ‘’Kültür ve Kentin Ruhu‘’ başlıklı yazısıyla bu sayıya renk katmış. Ahmet Murat’’Demiryolu Çocukları’’ ile, Mustafa Doğan’’Saya Gezmesi’’ ile yazılarını okurların beğenisine sunmuş.

Şehrin alın yazısında “TAŞ” dosyasında ise birbirinden önemli yazılar derginin içeriğini güzelleştirmiş. Karaman Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu bu sayıda ’’ Karaman’ın Ortasında Ağlayan Bir Taş Kapı’’ yazısıyla, Mehmet Kurtoğlu’’ Taş ve Şehir’’, Yıldıray Özbek’’ Erken Osmanlı Mimarisinde Taş Süsleme’’ , Emine Karpuz’’ Kazımkarabekir ve Kasaba Taşı’’, Yakup Özkaraalp’’Taş Dibek’’, Yusuf Yıldırım ’’XIV.-XV. Yüzyıl Karaman Mezar Taşları’’,  Seda Dilay’’Karaman’da Bazı Mimari Yapılar Üzerindeki Taş Süslemeler’’, Yunus Özdemir’’ Siyah Taş, Hacer-ül Esved’’ yazılarıyla Taş konusunu zenginleştirmişler. Ahmet Talat Duru Karaman’ın eski yollarını ve arnavut kaldırımlı sokaklarını anlatarak bizi geçmişe doğru, nostaljik bir yolculuk yaptırmış. Yahya Tekin 1920’lerde Karaman’dan İstanbul’a göç eden babası, Musa Kazım Tekin’in hayat hikayesini yazmış. Yazı Musa Kazım Tekin’in 1930 lu yıllarda Karaman da çekmiş olduğu fotoğraflarla süslenmiş.

“Kapımız açıktır girene, lokmamız helâldir yiyene” düsturuyla yola çıkan dergi bütün bu yazılar dışında Karaman’ın birbirinden güzel mahalli değerlerini de samimi bir üslupla dile getiriyor.