Nilüfer Belediyesi ve Kent Konseyi’nin desteğiyle bu yıl 9’uncusu düzenlenecek olan Uluslararası İşçi Filmleri Festivali cuma günü başlıyor.

‘Her yer festival, her yer direniş’ temasıyla 17 farklı ülkeden 76 filmin ücretsiz olarak gösterildiği 9. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, 20 Aralık Cuma günü Konak Kültürevi’nde düzenlenecek kokteylle başlayacak. 30’u aşkın filmin Bursalılarla buluşacağı festival, Serkan Ocak’ın belgesel filmi Resist ile start alacak. Gecede Grup Meluses de konser verecek. Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından işçilerin hayatını beyaz perdeye taşıyan festivalin Bursa ayağına Nilüfer Belediyesi’nin yanı sıra Kent Konseyi çeşitli sendikalar ve odalar destek veriyor.

Festivalde ülke gündemine ve direnişlere dair panellerde akademisyen ve yönetmenler söyleşi yapacak. Usta oyuncu Tuncel Kurtiz’in de anılacağı festival kapsamında film gösterimleri Konak Kültürevi, Nilüfer Kent Konseyi, Baroevi Lokali, Yıldırım Halkevi, Baob Yerleşkesi, Adaköy Hacı Bektaşı Veli Kültür Derneği, Mudanya Uğru Mumcu Kültür Merkezi, Asder Gösterim Salonu, Panayır Anadolu Kültür Dayanışma Derneği’nde yapılacak.

Filmleri, yarışmasız, sponsorsuz ve gönüllülerin emeği ile seyirciden ücret almadan perdeye taşıyan ve 27 Aralık’a kadar devam edecek olan “Uluslararası İşçi Filmleri Festivali” programı, gösterim yerleri ve söyleşi tarihleri hakkında detaylı bilgi www.iff.org.tr adresinden alınabilir.

KESK Bursa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Güney Özkılınç festival programı hakkında bilgi verirken, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman da , “9. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’yle farklı kapıları araladığımıza, emeği ve özgürlüğü ifade eden yapımları kitlelerle buluşturduğumuza inanıyorum” dedi.