ROMA (AA) - Hayatını kaybeden ünlü İtalyan yazar Umberto Eco, düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Eserleri, bilimsel çalışmaları ve fikirleriyle dünyaca tanınan ve cuma gecesi 84 yaşında hayatını kaybeden Umberto Eco için Milano kentindeki Castello Sforzesco’da laik ritüellere göre cenaze töreni yapıldı.

Törende, Eco’nun naaşının yanına 41 yıl boyunca çalıştığı Bologna Üniversitesindeyken kullandığı profesörlük cübbesi de konuldu.

Eco’nun cenaze törenine, İtalya Kültür Bakanı Dario Franceschini, Eğitim Bakanı Stefania Giannini ile Eco’nun doğup büyüdüğü, çalışmalarını gerçekleştirdiği Alessandria, Milano, Bologna, Torino gibi kentlerin belediye başkanları ve binlerce kişi katıldı.

Cenaze törenine katılan Oscar ödüllü İtalyan aktör Roberto Benigni, Eco gibi adamların gökte değil yeryüzünde olması gerektiği belirtti.

Döneminin önemli düşünürlerinden biri olarak kabul edilen Umberto Eco, İtalya’nın Alessandria kentinde 5 Ocak 1932’de dünyaya gelmişti. 1954 yılında ortaçağ felsefesi ve edebiyatı üzerine yazdığı tezle Torino Üniversitesi’nden mezun olan Eco, 1961 yılında akademik kariyerine başlayarak, sırasıyla Torino, Floransa ve Bologna üniversitelerinde bilimsel çalışmalarını sürdürdü. Göstergebilim alanında yaptığı araştırmalarla da bilinen Eco, dünya genelinde adını 1980 yılında yazdığı Gülün Adı kitabı ile duyurmuştu. Eco'nun Foucault Sarkacı, Baudolino, Prag Mezarlığı ve son çıkardığı Sıfır Sayı kitapları da farklı dillere çevrilerek, milyonlarca adet basılmıştı.