KONYA (AA) - Meram Belediye Başkanı Fatma Toru'nun desteğiyle bir araya gelen kadınlar, kadına şiddete dikkati çekmek için kısa film hazırladı.

Meram Belediyesinden yapılan açıklamada, Toru'nun desteğiyle, senaristinden yönetmenine, ışık ve set ekibinden kurgu ile montaj kadrosuna kadar kadınlardan oluşan ekibin "kadına şiddete hayır" demek için bir araya geldiği belirtildi.

Bu kapsamda çekilen "Biröğünbirömür" adlı kısa filmi seyredenlerin, kadına şiddetin hangi yansımalara neden olduğunu daha net göreceği ifade edilen açıklamada, mutlu ve mutsuz kadınların hayata kattıklarının, filmle daha iyi anlaşılacağı bildirildi.

Fatma Toru, kadına şiddetin, bugünün dünyasının en büyük insani ayıpları arasında yer aldığına dikkati çekti.

Ülkenin geleceğine yön verecek nesillerin beslendiği en temel kaynağın anneler olduğunu ifade eden Toru, şunları kaydetti:

"Sağlıklı bir çocuğun büyümesinde anne sütünün önemi neyse mutlu bir anne elinde büyümesi de aynı derecede önemlidir. Bir kadın çok şey istemez. Hazırladığı sofra için içten bir teşekkür, hatırını soran bir hayat arkadaşı, bazen de sadece bir tebessüm yeterlidir mutlu bir kadın olmasına. Mutlu bir kadının yapamayacağı şey yoktur. Çünkü mutlu bir kadın, huzurlu bir aile, güçlü bir Türkiye'nin ilk adımıdır."