Karaman İmam Hatip Mezunları Derneği'nin düzenlediği ''21. Yüzyılda İmam Hatip Okullarının eğitimdeki Rolü'' konulu konferans Önder Genel Başkanı Hüseyin Korkut'un Konuşmacı katılımıyla gerçekleştirildi.

Dün Akşam 19:00'da Yunus Emre Konfreans Salonunda gerçekleşen proğrama  Ak Parti Karaman Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Ak Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çalışkan,  MHP Karaman Belediye Başkan Adayı Ali Pınarbaşı, Saadet Partisi Karaman Belediye Başkan Adayı Şaban Şahin, KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş, KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekçi, Karaman Ensar Vakfı Başkanı Ali Bağcı, STK Temsilcileri, okul idarecileri, İmam Hatipli öğrencilerle ve çok sayıda davetli katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program KAİMDER Başkanı Tevfik Baran'ın konuşmalarıyla devam etti. Baran konuşmasında; ''Gelecek nesillerde bizleri bu davaya gönül veren, iman neslini yetiştirmek için gayret eden nesilleri hayırla yad edecektir. Bu amaç ve gayır ile biz yola çıktık rabbim yolumuzu ak ve pak etsin, rabbim çalışmalarımıza güç ve kuvvet versin. Bizleri yalnız bırakmayan siz değerli dostlarımızıda yanımızda gördüğümüz müddetçe, Allah'ın izni ve hidayeti ile bu tip programlarımız devam edecektir. Katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum ''dedi.

Baran mikrofonu Önder Genel Başkan Dr. Hüseyin Korkut'a bıraktı. Genel Başkan Korkut konuşamsında; ''Kıymetli hocalarım, değerli başkanlarımız, sivil toplum kuruluşlarımızın çok dğerli temsilcileri, siyasi partilerimizin çok değerli temsilcileri, kıymetli İmam Hatip'li genç kardeşlerim , değerli dostlar hepinizi saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum. Bugün burda bir arada oluşumuz İnşallah hayırlı olur. Karaman'ın bu sisli havasında akşam akşam evde olmak son gelişmeleri takip etmek haberleri dinlemek ya da farklı meşguliyetlerle vakit geçirmek yerine burdasınız. Burda olmayı benimsediğiniz için ve bir sorumluluk olarak kuşandığınız için burdasınız. Hepiniz hoşgeldiniz şeref verdiniz. Osmanlı Devleti tanzimattan ıslahattan itibaren, zayıflama sürecini durdurmak için bir takım reform çabaları sürdürerek özellikle, üstünlüğün kaybettiği batıya karşı varlığını sürdürmek ve ordaki gelişimi alıp ülkesine taşımak gayretiyle önce askeriyede sonra farklı alanlarda daha sonrada eğitim alanında bir takım modernleşme ve birleşme çabalarına girdi. Tevhid-i Tetrisat ve İmam Haiplerinde 1929'a kadar var olduğunu,1929'dan ta 1950 'lere kadar sürecek çorak bir dönemin, din eğitim öğretim açısından ilköğretimde ortaokulda lisede ve üniversitede yokluğun çoraklığın olduğu dönemi ifade edecek şekilde, 1929'da din eğitim öğretimi veren ve din eğitim öğretiminden hareketle toplumun müslümanını besleyecek inancını geliştirecek, onu öğrenmeyi onu yaşamayı onu kuşanmayı ortaya çıkaracak ve bütün imkanlar ve ortamlarda yok edecektir.''dedi.

Konferans sonras Korkut'a plaket takdim edildi.