Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından beş yıldan bu yana Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilen ‘Kampüste Senfonik Akşamlar’ turnesi, Sakarya Üniversitesi’nde verilen konser ile başladı.

Dünyada bugüne kadar kesintisiz devamlılık sağlamış, en köklü senfoni orkestralarından biri olan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), Doğuş Grubu ve üniversitelerin iş birliği ile bu yıl 5.’si gerçekleştirilecek olan ‘Kampüste Senfonik Akşamlar’ turnesi kapsamında Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde öğrenciler ve Sakaryalı klasik müzik tutkunları ile buluştu. Geniş katılımla gerçekleşen konserde, Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’na 3 tenor olarak tanınan Şenol Talınlı, Ayhan Uştuk ve Aykut Çınar eşlik etti. Birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği konserde, Sakaryalı sanatseverlerin kulaklarının pası silindi.

Sakarya Üniversitesi ile başlayan “Kampüste Senfonik Akşamlar” turnesi, 25 Kasım Salı günü Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, 27 Kasım Perşembe günü ise Bartın Üniversitesi’ndeki konserle devam edecek. CSO, 28 Kasım tarihinde Sinop Üniversitesi’nde gerçekleşecek konserin ardından, 29 Kasım Cumartesi günü Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nde vereceği konserle turneyi noktalayacak.