21 Nisan 2014 tarihinde Karadağ Üçkuyu Değle örenyerinde kazı çalışmaları başlandı.

Karaman Müzesi Müdürü Abdulbari Yıldız, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Konferans Salonunda Karadağ’da yapılan kazı çalışmaları hakkında bilgilendirme sunumu yaptı. Sunuma Vali Murat Koca Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan KMÜ Rektörü Sabri Gökmen, daire başkanları ve arkeoloji bölümü öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Kazı çalışmaları sonrasında Karadağ’da 2 kilisenin ve bir piskoposluk sarayının gün yüzüne çıkarıldığını söyleyen Karaman Müzesi Müdürü Yıldız, “Kazı çalışmaları sonrasında meydan ve sokaklarda çevre düzenlemesi yapıldı. Alana yönlendirme levhalarının yanında Türkçe-İngilizce tanıtım panosu konulmuştur. Ziyaretçilerin tuvalet ihtiyacının giderilmesi için gezinti alanını dışına mobil tuvalet kullanıma açılmıştır. Alanı ziyaret eden vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla tarafımızca 10 bin adet Türkçe- İngilizce broşür basılmıştır. İş-Kur projesi kapsamında yılın 9 ayı alanda temizlik ve güvenlik personelleri görevlendirilmiştir” dedi.

Karadağ Değle örenyerinde yapılan kazı çalışmalarının devam edeceğini dile getiren Yıdız, Ermenek Gökçeseki  örenyerinde arkeolojik kazı çalışmalarına başlandığını kaydetti. Mart ayının ortalarında Ermenek merkez ile Yukarı Çağlar örenyerinde de arkeolojik kazı çalışmalarının yapılmasının planlandığını açıklayan Yıldız, çalışmalar neticesinde yaklaşık 100 vatandaş için yaklaşık 7 aylık bir istihdamın oluşacağını ifade etti.

NECATİ ERMİŞ