09-13 Mart 2016 tarihleri arasında, Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen fuarda yer alan Karaman Belediyesi daha ilk günde ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Dünya'nın en önemli turizm fuarları arasında gösterilen ITB Berlin 2016 Turizm ve Ticaret Fuarı'na, Karaman’ı tanıtmak ve Karaman turizmine katkıda bulunmak için katıldıklarını söyledi. Başkan Çalışkan; Karaman’ın yöresel özellikleri, tatil imkânları ve kültürel mirasını anlatan reklam görselleriyle tanıtımını yaptıklarını, bununla birlikte ziyaretçilere alternatif turizm türleri hakkında da bilgi verdiklerini kaydetti.
    Uluslararası ITB Berlin Turizm Fuarında bulunmanın önemine değinen Başkan Çalışkan: ''Dünyanın en büyük turizm fuarında Karaman olarak yer almak şehrimizin tanıtımı anlamında son derece önemli. Ülkelerin ve şehirlerin her yönüyle tanıtıldığı bu büyük organizasyonda aynı zamanda uluslararası turizm şirketleri de bulunuyor. Farklı kıtalardan binlerce insanın ziyaret ettiği bu fuarda yer alıp, şehrimizin tarihi ve kültürel yönleri ile turizm potansiyelini tanıtmak bizim için önemli bir fırsattır" dedi.
    Karaman Belediyesi’nin bulunduğu standa ziyaretçiler büyük ilgi gösterirken, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy da Karaman Belediyesi standını ziyaret edenler arasındaydı.
Başkan Çalışkan TGRT Haber’de Karaman’ı Anlattı
    Uluslararası ITB Berlin Turizm Fuarı’nda bulunan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, TGRT Haber kanalının Özel Dosya isimli canlı yayın programına konuk oldu.
    Program sunucusu Tülin Yalman’ın sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Berlin Turizm Fuarında bulunmadaki amaçlarını anlatarak, Karaman’ın insanları, değerleri, tarihi, doğa güzellikleri, sanayisi, ekonomisi, turizmi ve ekolojik özellikleri hakkında bilgi verdi.
    Karaman’ın geçmişi ve turizm değerleri hakkında bilgiler vererek sözlerine başlayan Başkan Çalışkan: “Karaman; 9 bin yıllık geçmişi bulunan, birçok medeniyete ev sahipliği ve başkentlik yapmış, tarihi dokusu ve bu şehirde yaşamış tarihi değerleriyle çok önemli bir kentimiz. Maalesef tüm bu unsurlar tam olarak tanıtılamamış ve Karaman ismi turizm sektöründe kendine yer bulamamıştır. Oysa tarihi ve doğal güzellikleriyle birçok yöreden daha fazla gezilip görülebilecek değerlere sahiptir. İşte Karaman’ın hak ettiği yere gelebilmesi için bu tür organizasyonlarda yer alıyor, tanıtım ve turizm projeleri geliştiriyoruz” dedi.
    Karaman’ın her geçen gün kendini yenileyen bir şehir olduğuna vurgu yapan Çalışkan: “Karaman coğrafi bakımdan öyle özel bir konumda ki, ne tür bir yatırım yaparsanız yapın daima kazanırsınız. Yatırımcıya her türlü kolaylığın sağlandığı, deprem riski olmayan, kara ve demiryolu ağına sahip, havaalanı ve limanlara çok yakın mesafede bulunan bir şehir. Gıda ve tarım sektörünün ön planda olduğu Karaman’ın, hoşgörülü ve misafirperver insanlarıyla, tarihi ve doğal güzellikleriyle herkesin görmesi gereken bir şehir olduğunu düşünüyorum. Belediye olarak bizler de çalışmalarımızı yürütüyor, kamu yatırımlarını bölgemize çekerek bu şehrin gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.