Yurt içi ve yurt dışından yaklaşık bin 500 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen KOP Gençlik Festivali'nin açılışı Festival Yürüyüşünün yapılmasıyla başladı. Kemal Kaynaş Stadyumu önünden başlayan yürüyüşe daire müdürleri ve öğrenciler katıldı. Yürüyüşe katılan öğrenciler belediye bandosu eşliğinde 1. İstasyon Caddesi üzerinden Aktekke Kent Meydanı'na kadar kortej halinde yürüdü.
Kent Meydanında KOP Festivali için yürüyüşe katılan gençleri Vali Murat Koca, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ve AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Dr. Recep Şeker karşıladı. Tükiye'nin 81 ilinden ve dünyanın 70 ülkesinden festival için Karaman/da bir araya gelen gençlere seslenen Başkan Çalışkan, festival boyunca gençlerin kültür alışverişinde bulunacağını ifade etti. Festivalde barışın ve kardeşliğin hakim olacağına yürekten inandığını belirten Başkan Çalışkan, 3 gün devam edecek olan festivalde gençlerin iyi vakit geçirmesini temenni etti.
Karaman'da bir araya gelen dünya gençlerinin ülkelerine güzel anılarla dönmesini ümit eden Vali Koca ise, "Ülkelerinize döndükten sonra Türkiye'yi ve Karaman'ı güzel hatırlamanızı diliyorum" dediç 
Öğrenciler burada protokol konuşmalarının ardından müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.
Necati ERMİŞ