Karaman son yıllarda kaliteli yayınlarla kültürel değerlerini arttırma çabasında. Tarih, genel kültür ve biyografi konulu eserlerin yanı sıra, edebi eserler de bir birinin peşi sıra okuyucuları ile buluşuyor.

Karaman yerel basının duayeni ve gazetecilerin üstat olarak değerlendirdikleri Hasan Özünal’da şiirlerini “Heybemdeki AZIK” isimli kitabında topladı.

Kitap, kapağında Sanatçı Ressam Sümeyra Akkülah’ın “Taşkale” isimli tablosu ile okuyuculara sunuluyor.

Heybemdeki AZIK 6 bölümden oluşuyor. Karaman aşkı ile tanınan Hasan Özünal birinci bölümde Karaman konulu şiirlerine yer vermiş. Daha sonraki bölümlerde; memleket, sevda, felsefi, taşlama ve dörtlüklerden örnekler yer alıyor.

Bu konuda görüştüğümüz Gazeteci-Yazar-Şair Hasan Özünal şu görüşlere yer verdi: “Karaman derin bir aşk ile sevilecek kadim bir şehir. Bu şehir adamı şair de yapıveriyor. Karamanın çok sayıda fikir adamı ve edebiyatçısı var. Son yıllarda tarihi araştırmalar konusunda da pek çok kardeşimiz ürünleri ile kültürümüze temel teşkil edecek eserler oluşturdular.

Bu dostlar bizim zaman zaman karaladığımız duygularımıza değer biçtiler. Bunları şiir olarak tescillediler ve bir kitapta toplanması konusunda teşvik ettiler. Hatta biraz da zorladılar. Ortaya böyle bir kitap çıktı. Ama samimi bir itiraftır ki bu olay bizi çok da mutlu etti.

Kitabın hazırlanmasında da yerli olmayı biraz daha abartıp Karaman’da dizgi ve baskısını sağlayıp, kapağına da Karamanlı bir sanatçının harika bir tablosunu uyguladık.

Bu eserin oluşmasında destek ve teşvikçi olan dostlarıma şükranlarımı sunuyorum.

Kitabın basımında özen ve kolaylıklar gösteren Ekspress Medya ve İletişim şirketine de ayrıca teşekkür ederim.”