Adem Kapar’dan Mevlid Kandili Mesajı 

Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Adem Kapar Mevlit Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında:
“Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed´in doğumunu kutladığımız bu gece, rahmet elçisi Peygamberimizin insanlığa olan merhametini, adaletini, sabrını, cömertliğini çok daha iyi idrak edebildiğimiz bir gece. 
 O’nun hayatında bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatacak güçlü bir ışık vardır. Bu kutlu doğum; sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)'in getirmiş olduğu ilahi mesajı anlamak, ortaya koymuş olduğu eşsiz ahlâkını özümsemek, ona duyulan sevgiyi gönüllerden nesillere aktarmak düşüncesiyle asırlardır, Aziz Milletimiz ve tüm İslam âlemi tarafından Mevlit Kandili olarak kutlanmaktadır.
Bu gece insanlığın önündeki iyilik, dostluk ve bereket kapılarını aralayan bir gece. Bizler için bir şükran vesilesi olan Mevlit Kandili´nde Hz. Peygamberimizin insanlığa sunduğu değerleri anlayarak dargınlıklardan, küskünlüklerden uzak, huzur dolu bir Mevlit Kandili geçirmeyi diliyorum. Manevi feyziyle gönüllerimizi aydınlatan Mevlit Kandili´nde tüm İslam Aleminin kandilini tebrik ediyor, birlik ve beraberliğimize, barış ve huzura vesile olmasını Cenab-ı Allah´tan niyaz ediyorum." dedi.

Mehmet Sarı’dan Mevlid Kandili Mesajı 
Karaman Önder İmam-Hatipliler Derneği Başkanı Mehmet Sarı " Mevlid-i Nebi Haftası ve Mevlid Kandili " dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Mehmet Sarı mesajında;
"19 Kasım Pazartesi gecesini Salı gününe bağlayan gece, zerreden küreye bütün bir kâinata rahmet olarak gönderilen Resûl-i Ekrem Efendimiz (sas)’in varlık âlemini şereflendirmesinin 1447. yıl dönümünü idrak edeceğiz. 

Sevgili Peygamberimizi (sas) anlatan en güzel kavram şüphesiz rahmet ve merhamettir. Nitekim Kur'an-ı Kerim'de Rasûl-i Ekrem'e hitaben: “Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.” (Enbiyâ 21/107) buyrulmuştur. Peygamber Efendimiz (sas)'in rahmet, merhamet ve adalete dayalı kuşatıcılığı ümmetini olduğu kadar bütün insanlığı da kapsamaktadır. Onun bize öğrettiği af, şefkat, insaf, vicdan, sabır ve hoşgörü içimizde bir yerlerde sönmeye yüz tutmuş insanlık kandilini yeniden tutuşturan ve bizi en temel halinde insanlığımıza geri çağıran bir duygu, düşünce, tutum ve davranışlar manzumesidir.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sas) 'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili ve Mevlid-i Nebi Haftasını tebrik ediyorum.
Bu kutlu gece ve Mevlid-i Nebi Haftası'nın milletimiz, gönül coğrafyamız ve 
topyekûn yeryüzü ahalisi için rahmet, merhamet, barış, bereket ve selamete vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum."dedi.


Mustafa Kale Mevlid Kandili Mesajı

AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları  Başkanı Av.Mustafa KALE, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 
Başkan KALE , İnsanlık için kurtuluşun reçetesinin sevgi ve rahmet Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (S.A.V) hayatını örnek alarak yaşamaktan geçtiğini ifade etti.
"Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (S.A.V) dünyaya gelişinin sene-i devriyesi de önemli gün ve gecelerden biridir. Sevgi ve rahmet Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (S.A.V) dünyaya gelişi, insanlığın kurtuluşuna vesile olmuştur. Peygamberimizin hayatı, şefkat, vicdan, af, sabır, hoşgörü, adalet ve merhamet örnekleri ile bizlere sunulan en güzel yol ve rehber olmuştur. Bu gün insanlık, adalete, şefkate, merhamete, sevgiye, saygıya muhtaç bir durumdayken, bu durumdan kurtulmanın yolu da sevgi ve rahmet Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa'nın (SAV) bizlere öğrettiği tüm değerleri anlatmak ve yaşamakla mümkün olacaktır. İslam coğrafyası başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde yaşanan olayların temelinde, tüm bu değerlerden uzaklaşmanın nedenleri baş göstermektedir. İnsanlık için kurtuluşun reçetesi, yine sevgi ve rahmet Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa'nın (S.A.V) örnek kişiliği ve yaşantısından geçmektedir. Onun hayatını örnek almak, insanlığa bir ışık, bir rehber olmanın yanında, kaybedilen tüm değerleri yeniden tesis etmemeyi beraberinde getirecektir. Mevlid Kandili de, tüm bu değerleri yeniden hatırlamamız bakımından son derece önemlidir. Mevlid Kandili'ni bu anlamda çok iyi değerlendirmemiz gerekmektedir. Böyle bir günde dualarda buluşmak temennisiyle, tüm Türk ve İslam aleminin, ülkemizin, milletimizin ve hemşehrilerimizin Mevlid Kandili'ni tebrik ediyor, bu günün İslam alemine, ülkemize ve tüm insanlığa huzur, mutluluk ve barış getirmesini temenni ediyorum" dedi

Karaman Diyanet-Sen’den Mevlid Kandili MESAJI 

İlahi Vahyin en son tebliğ edicisi beşeriyetin ebedi kurtarıcısı Alemlere Rahmet Peygamber efendimizin (sav) doğum yıl dönümünü bir kez daha idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

 Kuranı Kerimin beyanıyla bir şahit müjdeleyici uyarıcı Allah`ın izniyle bir davetçi ve aydınlatıcı bir kandil (Ahzab 33/45) olarak gönderilen peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) in doğum gecesi asırlardan beri Müslümanlar tarafından önem atfedilerek “Mevlid kandili” olarak kutlanmaktadır. 

Yüce Allah “biz seni alemlere rahmet olarak gönderdik” (Enbiya 21/107) beyanı ile Hz. peygamberi (sav) bütün insanlığa rahmet olarak gönderdiğini müjdeliyordu. O(sav) öyle bir nuru ilahidir ki, insanların dili ve kelamı onu layıkıyla anlatmaktan aciz, kelimeler cılız kalır.
Mevlid Kandili rahmet peygamberinin yaşayışına tebliğ etmiş olduğu ilahi mesajları yeniden hatırlamak için önemli bir fırsattır bugün. Peygamberimizin Engin hoşgörüsünü merhametini güzel ahlakını yol gösterici öğütlerini anlama ve bu anlayışla yenilenme zamanıdır.
 Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in(sav) ışığı gönüllerimizi aydınlatırken bu gece vesilesiyle yapacağımız duaları başta Gönül coğrafyamız olmak üzere bütün insanlığa muhtaç olduğu manevi huzura dönüşmesini diliyoruz.
 Dünyanın değişik bölgelerinde zulüm gören Müslüman kardeşlerimizin kurtuluşa ermesine vesile olmasını temenni ediyor ülkemize ve bütün İslam alemine hayırlar getirmesini yüce rabbimizden diliyoruz