ANKARAMANDER Başkanı Veli Bozkır tarafından konser hakkında yapılan açıklamada; “Derneğimiz başlangıçta amacına yönelik olarak Ankara’daki Karamanlıları bir araya getirmek, dayanışma içerisinde olmalarını sağlamak için kurulmuş olsa da zaman içerisinde olgunlaşarak ve güçlenerek çok önemli çalışmaları yürütür düzeye gelmiştir. Bu gün itibariyle öncelikli çalışmalarımız arasında öğrenci bursları, İlimizin tanıtımı, hemşehri buluşmaları, kültür, sanat konuları yer almaktadır.

2011 yılında derneğimiz adına birinci dairenin alınması ile başlayan süreçte İlimizin tanıtımına ve kültürümüzün yaşatılmasına yönelik Karaman Tanıtım Günleri (1) yapılması ve 2012 yılında Karamanlılar Derneği Türk Sanat Müziği Koromuzun kurulması ile kültürel ve sanatsal faaliyetleri gerçekleştirmiş bulunmaktayız.  

Kültür ve sanat bir milleti millet yapan en önemli değerler arasındadır. Kültür ve sanat içinde de “musiki” ağırlıklı bir yer tutar. Bu yönüyle bakıldığında müzik bir milletin hafızasıdır. Üzüntülerimizi, sevinçlerimizi, aşklarımızı, hasretlerimizi, ayrılıklarımızı, kavuşmalarımızı müzik eserleriyle dile getiriyoruz.

Dünden bugüne ve bugünden yarına bu değerlerimizi koruyacağız. Bu değerlere yeni değerler katacağız. “Ses Bayrağımız Türkçemiz”le gönlümüzün sesini dünyaya duyuracağız.

Karamanlılar Derneği Türk Sanat Müziği Koromuzla işte bu değerlerimizi yaşatmak ve onların bestelerini yarınlara taşımak amacıyla müzik deryasında yolumuza devam ediyoruz. Bu duygularla 1 Nisan tarihinde Antalya’da konser vermeyi planlamış bulunmaktayız.

Antalya Karamanlılar Derneğimiz ile gerçekleştireceğimiz konser, hemşehrilerimizin buluşması yanında, İlimizin tanıtımı ve dışarıdaki Karamanlı Sivil Toplum Kuruluşlarının da bir araya geleceği farklı bir buluşmaya da ev sahipliği yapacaktır.

1 Nisan 2017 Cumartesi akşamı 20.00 da Antalya-Muratpaşa Belediyesi Kültür Merkezinde, Şef Hasan Eylen yönetiminde gerçekleştireceğimiz, Karamanlı sanatçılarımızın eserlerinin de seslendirileceği konsere, Antalya ve diğer illerde bulunan hemşerilerimiz ve Türk Müziğine gönül veren müzik dostları davetlidirler.” denildi.